OPASNA SINTETIKA

POLICIJSKA RACIJA U SEX SHOPU U KOPRIVNICI Vlasnica završila u pritvoru jer je sustavno dilala ilegalne osvježivače zraka

 Facebook

Emanuela Betlehem Lončarić (35), vlasnica koprivničkog Sexy shopa u poslovnoj zgradi Martinovka, završila je na mjesec dana u istražnom zatvoru zbog ilegalne prodaje opojnih sredstava.

Policajci su je uhitili u srijedu nakon posljednje racije u toj trgovini. Tereti je se za neovlaštenu prodaju opojnih droga, a konkretno riječ je o spornim osvježivačima zraka koji sadrže sintetske kanabinoide, to jest umjetnu marihuanu. Takvi se osvježivači zraka zloupotrebljavaju pušenjem koje postiže učinak gotovo jednak uživanju marihuane, no znatno su opasniji jer su u Hrvatskoj nakon uživanja sintetske marihuane zabilježeni i smrtni slučajevi.

Kako je kemijski sadržaj stavljan na popis droga, tako su osvježivači mijenjali kemijski sastav i kao legalni završavali u prodaji. No odnedavno su svi osvježivači stavljeni izvan zakona, a njih su u Sexy shopu uporno prodavali. Iako je već bila prijavljivana zbog iste stvari, u posljednjoj raciji istražitelji i tužitelji nisu imali milosti prema vlasnici. Nakon uhićenja s kaznenom je prijavom prepraćena sucu istrage koji joj je zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke odredio istražni pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:29