BURNO JUTRO

Policijska opsada najelitnije ulice u Osijeku: Pretres trajao sati, fotkali su čak i vozila, Škorića voze prema Zagrebu

U jednom trenutku, nešto iza 12 sati njih je nekolicina izašla u dvorište, a s njima je bila i Škorićeva supruga
 /Cropix

Od ranih jutarnjih sati istražitelji PNUSKOK-a i USKOK-a obavljali su pretres obiteljskih kuća Josipa Škorića, Zorana Škorića i Sande Bajtl u Osijeku, što je potrajalo sve do iza podneva.

Sve je bilo po uobičajenoj proceduri u ovakvim slučajevima. Ispred kuće Josipa Škorića u ulici Otokara Keršovanija, koja se smatra jednom od najelitnijih osječkih ulica s kućama, zapravo gradskim vilama izgrađenim 30-ih godina prošloga stoljeća koje su i danas na cijeni i smatraju se vrijednim rezidencijalnim blokovima, bila su parkirana civilna policijska vozila, a jedan je uniformirani policajac stajao na ulazu u kuću.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

Unutra su, pak, istražitelji pregledavali sve što bi im moglo poslužiti u dokazivanju Škorićeve krivnje. U jednom trenutku, nešto iza 12 sati njih je nekolicina izašla u dvorište, a s njima je bila i Škorićeva supruga. Fotografirali su parkirane automobile u dvorištu te pregledali pomoćne prostorije.

Oko 12,40 sati Škorić je ušao u policijski kombi s kojim je odvezen u Zagreb. U isto vrijeme istražitelji su bili i u obiteljskim kućama Zorana Škorića i Sande Bajtl, ali i u sjedištu Osijek Koteksa u Šamačkoj ulici u Osijeku.

image

Josip Škorić

Vlado Kos/Cropix
image
/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:35