JOŠ JEDNA PRIJEVARA

Policija upozorava: ‘Ne otvarajte poštu s ove adrese, ništa ne skidajte i ne otvarajte, to nismo mi!‘

Radi se o zlonamjernoj elektroničkoj pošti, dakle ne radi se o e-mailu Policijske uprave krapinsko-zagorske, poručuju iz policije

Ilustrativna fotografija

 Rawf8/alamy/alamy/profimedia/Rawf8/alamy/alamy/profimedia

Krapinsko-zagorska policija je objavila priopćenje kojim upozorava građane na lažne e-mail poruke koje kruže.

Naime, u petak je policija zaprimila više dojava poduzeća koja su na svoje adrese elektroničke pošte primila sumnjive poruke navodno upućene s adrese PU krapinsko-zagorske. Upozoravaju da oni ne šalju takve poruke te da je riječ o prevari.

- Upozoravamo građane da ne otvaraju elektroničku poštu s adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., da ne otvaraju privitke i da ih ne preuzimaju na svoje uređaje. Naime, radi se o zlonamjernoj elektroničkoj pošti, dakle ne radi se o e-mailu Policijske uprave krapinsko-zagorske, poručuju iz policije.

Spomenuta elektronička poruka ima ovakav sadržaj:

- Mi smo policijska uprava krapinsko-zagorska

Čuli smo za izvrsnost vaše tvrtke. Naše sjedište treba vašu ponudu cijena za naš proračun za 2024. (u prilogu). Ovaj proračun sufinancira Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Pošaljite svoju ponudu prije 18. lipnja 2024. Pronađite privitak i javite nam ako trebate više informacija.

Hvala ti i doviđenja, stoji u poruci.

image

Lažna e-poruka

Pu Krapinsko Zagorska/

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti možete pronaći na internetskim stranicama policije, Web Heroj i na YouTube kanalu MUP-a, dodaje se u priopćenju PU krapinsko-zagorske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 23:12