UPORAN LOPOV

Policija uhvatila razbojnika koji je tjednima ‘air soft‘ pištoljem pljačkao pošte i benzinske postaje

Zasad se nakon kriminalističkog istraživanja sumnjiči za najmanje sedam razbojstava diljem Zagreba

Razbojnička ”oprema” koju je zaplijenila policija

 PUZ

Zagrebačkim policajcima u ruke je napokon "pao" 46-godišnjak koji je od 27. studenog prošle godine, pa do 6. siječnja ove godine, pljačkao pošte i benzinske postaje u Zagrebu.

Opsežno kriminalističko istraživanje dovršeno je zaključkom da se muškarca sumnjiči za najmanje sedam razbojstava, a u njima je ukupno stekao plijen od oko 6320 eura.

Imao je uvijek gotovo isti "modus operandi". Do mjesta zločina dolazio bi pješke, pa bi pomno pratio situaciju. Čekao je da stranke izađu iz objekta, a onda bi se bacio u akciju.

Nakon što bi zaposlenici sami ostali u prostorijama, osumnjičeni, s navučenom kapuljačom ili šiltericom im je prvo verbalno zaprijetio da bi nakon kraće verbalne komunikacije zaposlenicima zaprijetio i pištoljem za kojeg su policijski službenici kriminalističkim istraživanjem utvrdili da se radilo o „airsoft“ pištolju. S obzirom na to da je zaposlenicima prijetio i pištoljem kojeg samo u dva slučaja nije pokazao tijekom počinjenja djela, iako im je rekao da je naoružan, oni bi mu u strahu za vlastiti život predali novac kojeg bi on spremio u plastičnu vrećicu i potom u ruksak koje je donosio sa sobom.

image

Razbojnička "oprema" koju je zaplijenila policija

PUZ
image

Razbojnička "oprema" koju je zaplijenila policija

PUZ
image

Razbojnička "oprema" koju je zaplijenila policija

PUZ

Prvu pljačku počinio je 27. studenoga oko 9.40 sati, na području Medveščaka, Ksaverskoj cesti, u benzinskoj postaji. Nekoliko dana kasnije, također na Medvešćaku, upao je u poslovnicu pošte i zaprijetio zaposlenici koja mu je predala nekoliko tisuća kuna. S idućom pljačkom pričekao je dvadesetak dana, a zatim se zaputio na Trnje, gdje je na isti način opljačkao benzinsku postaju. Dan prije Silvestrova opet mu je "zatrebalo", pa je opljačkao poštu u centru, u Novoj Vesi. Istog dana, oko 21 sat, otišao je do benzinske postajae u Držićevoj na Trnju te i tamo opljačkao benzinsku.Na novi zločin odlučio se 5. siječnja kada je opljačkao benzinsku postaju, opet na području Medveščaka, a već dan kasnije benzinsku na Trnju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 46-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli su Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 05:38