PONUDA U OGLASNIKU

POLICIJA U LJETNOM LOVU NA PROSTITUTKE U Splitu otkrili dominu koja je svoje usluge davala besplatno kako bi ostvarila svoje intimne potrebe

Mlađe prostituke skuplje naplaćuju svoje usluge, ali one nerijetko zatraže više novca nego što u konačnici dobiju, jer mušterijama bude preskupo

Ljeto je osim ugostiteljima povećani promet posla donijelo i 'prodavačicama ljubavi' koje svoju ponudu tijekom sezone objavljuju u velikom broju internetskih i novinskih oglasa za sve zainteresirane, a najstariji zanat posebno cvjeta na splitskom području, kako piše Slobodna Dalmacija .

- Tijekom proteklih dvadesetak dana prekršajno smo prijavili pet osoba zbog bavljenja prostitucijom, a tijekom obrade se utvrdilo kako su one objavile ukupno 30 oglasa kojima su nudile usluge druženja - otkriva Stipe Kokić, inspektor u Službi za organizirani kriminalitet Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Među prijavljenim ženskim osobama, najmlađa je imala 24 godine, a najstarija 56. Zanimljivo je kako se najstarija prodavačica ljubavi u oglasima predstavljala kao 20-godišnjakinja, a od 30 oglasa njezinih je bilo čak 17. Poneke mušterije koje bi joj došle na vrata, kada bi ugledale da ima gotovo 40 godina više, jednostavno bi otišle, ali dobar dio bi ostao i prihvatio ponudu. Zbog novog zakona prema kojem je oglašavanje prostitucije kazneno djelo, u oglasima se nikada ne spominju cijene seksualnih odnosa.

Mlađe skuplje naplaćuju svoje usluge, ali one nerijetko zatraže više novca nego što u konačnici dobiju, jer mušterijama bude preskupo. "Moram napomenuti kako u oglasima uvijek nude samo druženje, a ne i seksualne usluge, ali mi operativnom obradom otkrijemo ilegalnu ponudu", kazao je inspektor Kokić Slobodnoj Dalmaciji .

Za usluge oralnog seksa traži se od 100 do 500 kuna, a za klasični odnošaj od 300 do 700 kuna. Analni seks nikada nije opcija prigodom telefonskih pregovora, ali se često dogovori na licu mjesta. Svi ostali oblici seksualne ponude, kao BSDM, fetišizam i ostvarivanje raznih fantazija, dogovaraju se nakon susreta.

U Splitu je policija otkrila “dominu” koja je oglašavala svoje usluge koje je davala besplatno kako bi ostvarila svoje intimne potrebe. Kada se ugovara cijena u satima, obično se sat naplaćuje 150 eura, ali visina iznosa varira ovisno o dužini pružanja usluge.

- Korisnik seksualne usluge kazneno odgovara u dva slučaja: kada mu je poznato da je riječ o prisili na prostituciju i kada koristi seksualne usluge osobe u dobi od 15 do 18 godina. Također je bitno razlučiti prekršajne i kaznene prijave kod prostitutki. Prekršajno se prijavljuju one koje rade same u svom aranžmanu i sav novac uzimaju sebi, dok se kazneno prijavljuju one osobe koje podvode druge na prostituciju, jer je tada riječ o organiziranom kriminalu - pojašnjava policajac.

Žene koje se same bave prostitucijom i zbog toga bivaju prekršajno prijavljene, obično su one koje spletom okolnosti završe u tom poslu, primjerice, zbog životnih okolnosti i loše materijalne situacije, a često su to i samohrane majke koje žive u podstanarstvu. Takve prodavačice ljubavi rade uglavnom u svojim stanovima.

Kazneno se prijavljuju one koje su se prije same bavile prostitucijom te su s vremenom počele ugovarati posao za druge žene i djevojke. One nisu klasične svodnice jer se često i same još bave prostituiranjem, a postotak koji uzimaju od drugih “djelatnica” varira od osobe do osobe. Uglavnom je riječ o mlađim neudanim ženama koje ugovaraju pružanje seksualnih usluga po hotelskim sobama, iznajmljenim stanovima i na jahtama. Klijenti su prosječni “ljudi iz susjedstva”, starosne dobi od 20 do 50 godina.

Od početka ove godine kazneno je prijavljeno pet osoba zbog prostitucije, dvije su prijavljene zbog oglašavanja prostitucije, a jedna zbog spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od 15 godina. Prekršajne prijave zbog odavanja prostituciji “zaradilo” je 17 osoba, dok su dvije prijavljene zbog davanja prostora za bavljenje prostitucijom.

Zbog brojnih gostiju tijekom ljetnih mjeseci, internetski “vodiči za zabavu za odrasle poslovne putnike” postaju jedan od glavnih načina povezivanja prostitutki s potencijalnim klijentima. U ponudi možete odabrati zemlju i grad u koji dolazite i dobivate detaljno opisanu ponudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 02:24