DRAMA NA GRANICI

Policija u Istri pucala na krijumčare migranata, jedan od njih pokušao ubiti policajca

Jedan od muškaraca je pokušao pregaziti policajca koji je stoga bio primoran pucati na njega

Ilustracija

 Tom Dubravec/Cropix

Istarska policija uhitila je je trojicu muškaraca s područja Istre koji su krijumčarili migrante kod granice sa Slovenijom, izvijestila je u petak istarska policija.

Prema podacima policije, jedan od tih muškaraca je pritom pokušao pregaziti policajca koji je stoga bio primoran pucati na njega. Vozač koji je zadobio teške ozljede prevezen je u bolnicu, no izvan je životne opasnosti.

"Policijski službenici su nad dvojicom muškaraca proveli kriminalističko istraživanje te su ih u četvrtak navečer priveli u pritvorsku jedinicu PU istarske zbog sumnje da su krijumčarili migrante. Nad trećom osobom, vozačem koji je pokušao pregaziti policijskog službenika, kriminalističko istraživanje provest će se nakon što izađe iz bolnice, ne samo zbog sumnje na krijumčarenje migranata nego zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo u pokušaju", izjavila jer glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

Inače, službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje kojim su obuhvatili dvojicu hrvatskih državljana, 53-godišnjaka i 31-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma.

Zbog sumnje da je navedeno kazneno djelo počinio i treći sudionik, 44-godišnji hrvatski državljanin, kao i da je pored toga počinio i kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju, policija će po njegovom izlasku iz bolnice nastaviti kriminalističko istraživanje.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 44-godišnjak u srijedu na području Poreča angažirao 53-godišnjaka i 31-godišnjaka da za novčanu naknadu prevezu osobe, za koje se sumnja da su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku, do neposredne blizine državne granice kako bi mogle nezakonito prijeći na područje Republike Slovenije.

Istog dana oko 12,35 sati na području naselja Brič, u blizini granične crte u tom naumu spriječili su ih policijski službenici koji pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija.

Tijekom postupanja, nekoliko osoba za koje se sumnja da su ih navedena trojica osumnjičenika krijumčarili, je pobjeglo te se za njima intenzivno traga.

Policijski službenici su tijekom kriminalističkog istraživanja u vozilu 31-godišnjaka pronašli i 27,50 grama marihuane te su vozaču izdali prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:58