PAO ‘BOTANIČAR‘

Policija u ilegalnom laboratoriju u Zagrebu pronašla 168 stabljika i još 13 kilograma marihuane

Tijekom istrage, osumnjičenom 49-godišnjaku je oduzet i određeni novčani iznos za kojeg se sumnja da je pribavljen prodajom droge

Pronađena marihuana

 PU zagrebačka

Zagrebačka policija otkrila je poslovni prostor kojeg je osumnjičeni muškarac pretvorio u tri improvizirana laboratorija za uzgoj marihuane, a iz kojih su uz 168 stabljika, zaplijenili i više od 13 kilograma marihuane u vrećama.

image

Pronađena marihuana

PU zagrebačka

Pretragu poslovnog prostora na području Maksimira policija je obavila danas, a zatekle su ih tri zasebne prostorije s improviziranim laboratorijima i svom potrebnom opremom za uzgoj marihuane. Pronašli su šator i uređaje za osvjetljavanje, filtriranje i protok zraka koji stvaraju idealne uvjete za umjetni uzgoj bilja.

image

Pronađena marihuana

PU zagrebačka

U šatorima su pronašli i 168 zasađenih stabljika marihuane visine od 6 do 160 cm, ali i 13,6 kilograma marihuane pakirane u tri zasebne plastične vreće. Tijekom istraživanja osumnjičenom je oduzet i određeni novčani iznos za kojeg se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

image

Pronađena marihuana

PU zagrebačka

Prema navodima policije, sumnja se da je 49-godišnjak u zasad nepoznatom vremenskom periodu uz pomoć pronađene opreme sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao, nakon čega ju je tako pripremljenu i preprodavao.

image

Pronađena marihuana

PU zagrebačka

Sumnjiči ga se za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i kršenja odredbe članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državom odvjetništvu, a 49-godišnji muškarac je predan pritvorskom nadzorniku.

image

Pronađena marihuana

PU zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 22:25