NOVI DETALJI ISTRAGE

Policija sluti tko je vozio 12 migranata kobne noći, Moldavcu koji je prebačen u Vinogradsku ne vjeruju ni riječi...

Policijski istražitelji izuzeli su mikrotragove s odjeće i cipela, a isto tako i iz unutrašnjosti vozila, kao i biološke tragove s volana

Ostaci vozila koja su sudjelovala u prometnoj nesreći na A1 u kojoj su tri osobe smrtno stradale

 /Cropix

Karlovačka policija stravičan sudar na A1 u noći na subotu, u kojoj su tri osobe smrtno stradale, istražuje u dva smjera. U jednom će nastojati rasvijetliti sve detalje prometnoga udesa, a u drugome pokušava složiti kockice mozaika koje su u pozadini slučaja - a to je krijumčarenje ljudi. Iz izvora bliskog istrazi doznajemo da imaju ozbiljne indicije tko je vozio Mitsubishi kobne noći, a to bi značilo da je vozač ujedno i krijumčar migranata i osoba odgovorna za strahotu koja se dogodila na autocesti. Radi se o državljaninu Moldavije koji je i sam u nesreći teško ozlijeđen te je u nedjelju prebačen iz Opće bolnice Karlovac u KBC Sestre milosrdnice u Zagreb. On se, imamo o tome potvrdu iz bolnice, izjasnio kao Moldavac te je izjavio da je u Mitsubishiju sjedio na mjestu suvozača. Druge detalje nije otkrio.

Izuzeti mikrotragovi

Karlovačka policija, međutim, Moldavcu ne vjeruje. Smatraju da je upravo on sjedio za volanom terenca i da izjavom da je bio suvozač samo nastoji sa sebe odvratiti pažnju, svjestan tragedije za koju bi mogao biti odgovoran. Izvor blizak istrazi nam otkriva da su policijski istražitelji izuzeli mikrotragove s njegove odjeće i cipela, a isto tako i iz unutrašnjosti vozila, kao i biološke tragove s volana, koji će biti poslani u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja u Zagrebu. Još uvijek nema formalnog osumnjičenika za nesreću, a nakon ovog vještačenja to će biti ozlijeđeni Moldavac ili će se sumnja s njega otkloniti.

Pacijenti stabilno

Još uvijek nije utvrđen identitet smrtno stradale osobe iz terenca, zna se samo da se radi o muškarcu mlađe dobi čije su tijelo pronašli nakon što su podigli Mitsubishi. Nad tim tijelom obavlja se obdukcija, kao i nad tijelima smrtno stradalih supružnika iz Rijeke koji su bili u drugom vozilu. Policija također utvrđuje tko su preostali putnici iz Mitsubishija, njih 11. Za sada se pouzdano zna da su se šestorica izjasnila kao Egipćani, četvorica su hospitalizirana u karlovačkoj bolnici, zatim 15-godišnji dječak koji je jučer iz ogulinske bolnice također prebačen u bolnicu Sestre milosrdnice s teškim ozljedama, kao i 17-godišnjak zaprimljen na Rebru, koji je prošao s lakšim ozljedama.

Ravnateljica Opće bolnice Karlovac, dr. Ivana Kovačić, nam je potvrdila da su svi pacijenti stabilno, uključujući transportiranog Moldavca s teškom ozljedom kralježnice. Iako dvojica migranata s lakšim ozljedama inzistiraju da budu otpušteni, bit će neko vrijeme zadržani. Svi migranti odbijaju komunikaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 10:29