VATRENA STIHIJA

Policija slaže mozaik horora koji se dogodio u Mesničkoj: ‘Ima taj muškarac koji često navraća kod susjede...‘

Nepoznata osoba polila je benzinom dijelove stubišta te ih zapalila a požar je podmetnut i unutar stana na 1. katu

Posljedice noćašnjeg požara u kojem su stradala tri stana zgrade, čije je stubište nepoznati počinitelj polio benzinom

 Zeljko Puhovski/Cropix

Nestvarne scene zapaljenih otirača ispred tri stana kao i jedna plamteća vrata stana u stubištu zgrade zarobljene dimom, dočekale su u ponedjeljak pred zoru susjede Mesničke 6. Nepoznata osoba polila je benzinom dijelove stubišta te ih zapalila a požar je podmetnut i unutar stana na 1. katu u kojem živi 70-godišnja Barbara K. i koju su vatrogasci, nakon što su joj provalili u zaključan stan, zatekli u besvjesnom stanju.

I dok se od gutanja dima u KB Sestre milosrdnice umirovljenica oporavlja, policija intenzivno nastoji posložiti mozaik horora koji se dogodio u ulazu, a ona im je otkrila, doznajemo, da je od petka navečer pa do noći s nedjelje na ponedjeljak u stanu s njom bio njezin partner i koji se potom udaljio prema kući VW Golfom varaždinskih oznaka.

U 4 sata i 13 minuta užarili su se telefoni zagrebačkih vatrogasaca, a do njihova dolaska, u mračnom i dimu "opkoljenom" stubištu, stanar iz prizemlja T.K. uhvatio se u koštac s vatrenom stihijom.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix

- Susjeda u stanu do moga išla je na toalet i vidjela dim i vatru pa mi je lupala na vrata i probudila me. Istrčao sam van prestravljen, stubište je bilo zadimljeno, benzin se osjetio u zraku, a otirači su nam bili zapaljeni. Susjedu umirovljeniku iznad mene osim otirača gorjela su i vrata dok su vrata stana susjede Barbare preko puta, skrivala užas jer na stubištu ništa nije bilo vidljivo sve dok vatrogasci nisu obili vrata stana - ispričao je za Jutarnji list stanar ulaza T.K. Otkriva nam dalje da je unatoč panici uspio pronaći aparat za gašenje požara i njime krenuo gasiti vatru da ne izmakne kontroli jer im je cijelo stepenište drveno pa samim time i rizičnije kad su ovakve situacije u pitanju. U međuvremenu je susjeda otišla na 1. kat i probudila umirovljenika kojem su gorila vrata.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix

- Naša zgrada je iz 19. stoljeća tako da je vrlo brzo moglo sve otići u dim, ali su vatrogasci vrlo brzo došli. Provalili su u stan susjedi Barbari. Davali su joj kisik, bila je u nekom polusvjesnom stanju. Mi nismo zgrada koja ima problematične susjede i nadam se da će policija vrlo brzo riješiti taj misterij koji nam je unio nemir i pričinio štetu u ulazu - zaključio je T.K. Druga susjeda dodaje kako nikakvu buku niti svađu nisu čuli tijekom noći pa im je ovakav piromanski čin, očito bolesne osobe, time još i užasniji.

Na upit o muškarcu koji je dolazio 70-godišnjakinji u posjet i koji je i tu noć, uoči horora u zoru, također bio kod nje, susjedi kažu da ne znaju ništa osim što znaju da postoji.

- Za tog muškarca je rekla da joj je dečko, ali nismo s njom nešto puno komunicirali. Ona u našoj zgradi živi jako dugo, a taj čovjek dolazi joj u posjetu svakog petka navečer, parkira VW Polo varaždinskih oznaka u našem unutarnjem dvorištu i odlazi obično u nedjelju kasno navečer, a nekad i rano ujutro u ponedjeljak - dodala je susjeda.

image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix

Nadzornih kamera u stubištu, kažu nam stanari, nemaju, međutim na obližnjem poznatom zagrebačkom restoranu se nalazi kamera koja gleda u suprotnom smjeru pa nije za isključiti da je dio bijega, ako je tom trasom krenuo počinitelj, zabilježila.

image
Damjan Tadic/Cropix

Po dolasku vatrogasaca na mjesto intervencije, zatekli su više opožarenih lokacija. Do njihova dolaska, stanar je požar gasio aparatom za početno gašenje prahom kao i ostale zone ispred drugih stanova. Kad su, pak, obili stan 70-godišnjakinje kroz čije je prozore na ulicu sukljao dim, zatekli su vlasnicu na krevetu u besvjesnom stanju. Iznijeli su je na hodniku i pružili joj prvu pomoć davanjem kisika te potom predali Hitnoj. U njezinom stanu je izgorio drveni pod, nagorio je i dio namještaja kao i naličje zidova, a kako je vatra zahvatila unutrašnjost drvenog poda, isti su vatrogasci morali raskopati kako bi do kraja ugasili žar. Što je točno dovelo do ovog piromanskog čina, policija istražuje, a ključne odgovore očekuju od umirovljenice s kojom će porazgovarati nakon što to dopusti njezino zdravstveno stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:04