DRAMA U CENTRU GRADA

Policija se oglasila o rušenju skele i dijelu zgrade u Zagrebu: Promet uspostavljen, uzrok nepoznat

Jutros je uspostavljen je promet srednjom i lijevom prometnom trakom kao i pješačka staza s južne strane Klaićeve ulice

Trenutak kad se urušila skela i dio zgrade u Klaićevoj

 Screenshot/vatrogasci 193/

Nakon jučerašnje drame u Klaićevoj ulici u Zagrebu kada se nešto iza podneva srušila skela i dio zgrade Muzeja za umjetnost i obrt, jutros od 8:35 sati uspostavljen je promet srednjom i lijevom prometnom trakom kao i pješačka staza s južne strane Klaićeve.

image

Pad skele

Tomislav Kristo/Cropix

Pričinjena šteta većih razmjera još se uvijek utvrđuje, a tijekom jučerašnjeg dana uz policiju su na očevidu prisustvovali inspektor zaštite na radu, ali i građevinski inspektor Državnog inspektorata.

image

Pad skele

Tomislav Kristo/Cropix

I dok se čekaju rezultati istraživanja, policija je danas kratko objavila da je iz neutvrđenog razloga na južnoj strani objekta na Trgu Republike Hrvatske kod raskrižja s Klaićevom ulicom, došlo do "urušavanja i pada dijela vodoravne istake na građevini (tzv. vijenca) na skelu te da su nakon toga s visine od 10,80 metara pali dijelovi vijenca, cigle i betona".

image

Pad skele

Darko Tomas/Cropix

Tom prilikom su oštećena u konačnici četiri parkirana vozila - Audi, Honda i Opel zagrebačkih registarskih oznaka te Alfa talijanskih nacionalnih oznaka, a čiji bi vlasnici, kako su jučer priopćili, trebali biti obeštećeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 14:44