NAPAD NA HEP-OVCE

Policija pretražila kuću bombaša iz Pakraca, imali su što za vidjeti...

U napadu bombom je najteže stradao Darko M. (52) kojem je operiran trbuh, glava još nije, a trenutno se nalazi na respiratoru
Policijski očevid u ulici Jana Žiške u Pakracu
 Mojportal.hr/Nikica Puhalo

Kod Milorada A. (71) iz Pakraca, koji je u srijedu u 9.19 sati bacio bombu na tri radnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju, policija je pronašla još jednu ručnu bombu M-75, osigurač bombe, lovačku pušku i 56 komada streljiva za koje nije imao dozvolu, javlja MojPortal.

Podsjetimo, 71-godišnji Milorad A. iz Pakraca u srijedu je u 9.19 sati u Ulici Jana Žiške iz svoje kuće bacio ručnu bombu na trojicu radnika HEP-a u dobi od 52, 53 i 55 godina koji su se u tom trenutku nalazili ispred njegove kuće.

Životno ugrožen

Najteže je stradao 52-godišnji Darko M. kojem su geleri od bombe završili u glavi i trbuhu te u srijedu transportiran u KBC Zagreb gdje mu liječnici pokušavaju spasiti život. Prema informacijama koje smo danas dobili iz KBC-a Zagreb, on je i dalje životno ugrožen, operiran mu je trbuh, glava još nije, a trenutno se nalazi na respiratoru. Rade se dodatne pretrage da se vidi kako će se stanje razvijati.

Drugi radnik pun je gelera i pukao mu je bubnjić, a trećem su u pakračkoj bolnici sanirali rane od gelera po cijelom tijelu.

image
Mojportal.hr/Nikica Puhalo

Dvojica radnika stabilno

- Dva radnika HEP-a koji su kod nas su stabilno, jedan od njih danas ide na konzilijirani pregled kod maksilofacijalnog kirurga u bolnicu u Požegi, a drugi ostaje kod nas. Obojica su izvan životne opasnosti - rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice Marina Major.

Policija je izvjestila kako je u eksploziji oštećeno teretno vozilo u vlasništvu HEP-a, obiteljska kuća u vlasništvu 46-godišnjaka i 74- godišnjaka. Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražene su tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva automobila koje koristi 71-godišnjak i pronašli osigurač bombe, još jednu ručnu bombu M-75, lovačku pušku i 46 komada streljiva.

image
Mojportal.hr/Nikica Puhalo

Zaradio niz prijava

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim Miloradom A. iz Pakraca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teško ubojstvo u pokušaju, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 71-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog neovlaštenog posjedovanja puške i streljiva koji su pronađeni u pretrazi. Osumnjičeni 71-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, piše MojPortal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:52