MUČNE PORUKE

Policija potvrdila: ‘Počeli smo istraživati prijetnje koje je dobio Boris Dežulović‘

MUP nije odgovorio na naš upit je li Dežulović tražio i dobio policijsku zaštitu

Boris Dežulović


 

 Vojko Basic

Policijski su službenici, u povodu saznanja i prijave građanina o zaprimanju poruka prijetećeg sadržaja, počeli provoditi policijske izvide, koji su u tijeku.

To je odgovor koji je Jutarnji list dobio od Ministarstva unutarnjih poslova RH nakon što smo poslali upit istražuju li prijetnje koje je novinar Boris Dežulović počeo primati poslije objave kolumne "J... vas Vukovar" na portalu N1.

Dežulović se javno obratio i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, kojem je poslao i sve poruke, pa i one koje su pozivale na njegovu fizičku likvidaciju i koje su sadržavale ozbiljne prijetnje i zahtjeve da mu se objavi adresa.

Posljednja u nizu poruka koje je primio, a koju je objavio Veljko Barbieri, taj se književnik i gastronom pridružio brojim komentatorima s društvenih mreža koji posljednjih dana prijete poznatom novinaru Borisu Dežuloviću zbog njegove kolumne.

U nekoliko prilično konfuznih komentara ispod statusa privatne osobe, Barbieri je poručio Dežuloviću da "zaslužuje batine" zbog svojih stavova iznesenih u kolumni. Barbieri je, među ostalim, napisao da je uvjetna osuda razlog zbog kojeg će se suzdržati od toga da se s njim i fizički obračuna.

Prijetnje upućene Dežuloviću osudilo je i Hrvatsko novinarsko društvo i Hrvatsko društvo pisaca. Dežulovićevu kolumnu osudile su, pak, brojne braniteljske udruge, ali i Ministarstvo branitelja.

MUP nije odgovorio na naš upit je li Dežulović tražio i dobio policijsku zaštitu, odnosno je li Ministarstvo procijenilo da mu je iz bilo kojeg razloga treba osigurati. Nisu iznosili detalje ni o tome je li itko priveden zbog upućenih prijetnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:42