KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

POLICIJA POTVRDILA: BANKAR IZ VRLIKE IMAO JE POMAGAČA! Riječ je o 45-godišnjaku, otkriveno je i koja je bila njegova uloga u nestanku milijuna

 
 CROPIX

Splitska policija izvijestila je da je dovršila kriminalističko istraživanje nad vrličkim bankarom Srđanom Djakovićem koji se u utorak predao nakon što je nekoliko dana ranije pronevjerio 11,5 milijuna kuna iz OTP banke, ali i nedostupnim 45-godišnjakom koji mu je navodno pomagao u bijegu.

Policija je, ne otkrivajući ime osumnjičenog, objavila da je 59-godišnji Djaković 8. studenog protupravno prisvojio 11,4 milijuna kuna, nakon čega je pobjegao.

Obzirom da je tijekom kriminalističkog istraživanja dio novca pronađen, utvrđeno je da je banka oštećena za iznos od oko 8,9 milijuna kuna, kažu u policiji.

"Također, utvrđena je sumnja da je 45-godišnji hrvatski državljanin, koji je u ovom trenutku nedostupan, pružio pomoć 59-godišnjaku nakon počinjenja kaznenog djela te ga svojim vozilo odveo u Bosnu i Hercegovinu.

Protiv oba osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, a 59-godišnjak je danas doveden pritvorskom nadzorniku", navode u splitskoj policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:00