STRAVIČNA NESREĆA

Policija otkrila nove detalje: Vozač BMW-a prebrzo vozio, naletio na rubni kamen i odletio u zgradu

Udarom u zid upravne zgrade isti je srušen, a vozilo je ušlo u unutrašnjost same zgrade pri čemu je naletjelo nazaposlenika naplatne postaje
Prometna nesreća
 JVP Velika Gorica

Zagrebačka poluicija u nedjelju ujutro je objavila informaciju o subotnjoj nesreći na autocesti A11 na naplatnoj postaji Mraclin u kojoj je poginuo djelatnik HAC-a D.B. (53).

Prema policijskom priopćenju, jučer, 23. siječnja oko 5:30 sati na području Mraclina, 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW sisačkih registarskih oznaka krećući se zapadnim kolnikom autoceste A11, dok pritom nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste kojom prilikom je vozilom prešao na zatvoreni prometni trak i prednjim dijelom vozila naletio na rubni kamen uslijed čega se vozilo nastavilo nekontrolirano kretati. Prilikom nekontroliranog kretanja vozila, isto je u jednom trenutku izgubilo kontakt s podlogom, a potom se nastavilo nekontrolirano kretati nogostupom u zoni naplatne postaje Mraclin.

Udarom u zid upravne zgrade isti je srušen, a vozilo je ušlo u unutrašnjost same zgrade pri čemu je naletjelo na 53-godišnjeg zaposlenika naplatne postaje koji je u naletu smrtno stradao. Po zaustavljanju vozila isto se zapalilo te je požar ubrzo ugašen.

Liječnička pomoć 20-godišnjaku pružena je u KBC-u Zagreb te je zadržan na liječenju dok je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Protiv 20-godišnjeg vozača podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku.

Policija nije priopćila da je vozač imao 1,8 promila alkohola u krvi, kako je to jučer neslužbeno doznao HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 23:03