PROMETNO DIVLJAŠTVO

Policija objavila detalje: Udario mini Coopera, počeo bježati i potom napravio neviđeni kaos!

Dok je vozač u konačnici završio u KBC Zagreb, policija ga je kazneno prijavila za obijesnu vožnju u cestovnom prometu
Prometna u Dubravi
 Jutarnji List

Nakon što je 67-godišnji Boško D., vozeći Audi 5 jučer oko 14.30 doslovno pomeo nepropisno parkirane aute na Aveniji Dubrava, ugrozio nekoliko života i potom završio na krovu auta na sred kolnika, zagrebačka policija objavila je rezultate policijskog očevida.

I dok je vozač u konačnici završio u KBC Zagreb policija ga je kazneno prijavila za obijesnu vožnju u cestovnom prometu a koju je zabilježilo nekoliko nadzornih kamera na potezu od 200-tinjak metara diljem Avenije Dubrava.

Vijest o divljaštvu na prometnoj aveniji i dan poslije je glavna tema u samom kvartu pa tako i cijelom gradu.

Iz PU zagrebačke otkrivaju da je 67-godišnjak vozio Audi A5 Maksimirskom cestom te je dolaskom do raskrižja sa Štefanovečkom stao iza Mini Coopera kojeg je vozio 44-godišnjak.

U jednom trenutku, krenuo je neopreznom vožnjom unaprijed pa je prednjim dijelom udario u stražnji dio Coopera te odlučio napustiti mjesto naleta. Potom je povećao brzinu iz obijesti, tvrdi policija, krećući se brzinom većom od 50 km/h koliko je dopušteno voziti se kroz naseljeno mjesto.

Dolaskom do kućnog broja 32 Avenije Dubrava je zatim izgubio kontrolu nad Audijem zbog čega je sletio desno van kolnika na južni nogostup gdje je prednjom desnom bočnom stranom naletio na Renault Kangoo i Renault Megane koji su bili nepropisno parkirani na nogostupu s južne strane kolnika ulice Dubrava. Audi je dalje, napominju iz PU zagrebačke, nastavio nekontrolirano kretanje naletivši na BMW koji je također bio nepropisno parkiran i koji je od siline naleta odbačen na 67-godišnjeg pješaka koji je hodao nogostupom.

Dijelovi vozila su oštetili izlog poduzeća nakon čega je Audi nastavio nekontrolirano kretanje ostrugavši i parkirane Mazdu, BMW, Audi A5 i VW Golfa koji su također, napominju iz policije, bili nepropisno parkirani.

Audi se potom prevrnuo i okrenuo na krov te zaustavio na tramvajskim tračnicama, a dijelovi auta su oštetili još poklopac motora VW Golfa i Toyotu Yaris koji su isto bili nepropisno parkirani.

Vozač je kolima hitne pomoći prevezen u KBC Zagreb gdje je pregledan i gdje su mu ozljede okvalificirane kao lakše ali s mogućnošću prekvalifikacije istih.

Vozilo, pak, u vlasništvu Porsche leasinga, a koje koristi kozmetičarski obrt Lana, i s kojim je napravio dar-mar je privremeno oduzeto radi vještačenja i utvrđivanja okolnosti nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:14