SLUČAJ IZ RIJEKE

Policija objavila detalje: Mladić ušetao u policijsku postaju kako bi napravio nove dokumente, ali ovo nije očekivao

Mladić je prema tvrdnjama policije istog dana iz otključane kuće na Pehlinu u Rijeci ukrao nakit

Ilustrativna fotografija

 Damir Skomrlj/Cropix

Policija u Rijeci je danas provela kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim mladićem za kojeg postoji sumnja da je počinio djelo prisile nad službenom osobom, prijetnje, krađu i razbojničke krađe, objavila je Policijska uprava primorsko-goranska.

On je dan ranije prijepodne došao u zgradu Policijske uprave s namjerom da izradi osobne dokumente. Nakon toga je utvrđeno da je za njime već ranije raspisana potraga. Uhićen je i priveden, što nije prošlo bez njegova opiranja, ali i upućivanja prijetnji policajcu.

Policija ga sumnjiči da se 6. studenoga u kasnim večernjim satima oglušio na zahtjev policajaca koji su ga zaustavili na području Banderova u Rijeci kako bi provjerili druge putnike koji su se nalazili u automobilu. Mladić je nastavio voziti te je zamalo pregazio policajca koji se tada nalazio ispred automobila.

Mladić je prema tvrdnjama policije istog dana iz otključane kuće na Pehlinu u Rijeci ukrao nakit, u čemu ga je zatekla vlasnica kuće, koju je u bijegu odgurnuo.

Osim toga je u dva navrata u studenom na području Viškova te u prosincu na području Pehlina iz dva automobila ukrao novčanik i torbicu s novcem. Time je oštetio tvrtku iz Viškova te dvoje hrvatskih državljana u dobi od 52 i 81 godinu za oko 1540 eura.

Osumnjičeni je nakon provedene istrage pritvoren, a dobio je kaznenu prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:02