OČEVID U TIJEKU

Policija istražuje tko je u Zlataru iz raketnog bacača pucao u poslovnu zgradu: ‘Motiv ne znamo‘

Detonacija je probudila brojne sugrađane, a to se vidjelo i na društvenim mrežama
 Facebook/Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija

Krapinsko-zagorska policija izvijestila je da intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem koji je iz ručnog raketnog bacača u četvrtak navečer u Zlataru ispalio projektil u poslovnu zgradu, no još ne otkrivaju detalje ili motiv ovog događaja.

Krapinsko-zagorska policija potvrdila je prve informacije koje su objavili vezano uz incident te nove informacije najavili po završetku očevida koji je u tijeku.

"Sinoć oko 23,20 sati u Zlataru nepoznati je počinitelj ispalio iz ručnog raketnog bacača projektil u poslovnu zgradu u vlasništvu 49-godišnjeg hrvatskog državljanina. Na zgradi su nastala oštećenja na krovištu i zidu, a ozlijeđenih osoba nema", rekla je službenica za odnose s javnošću krapinsko-zagorske policije Marijana Mužar.

Dodala je da policija intenzivno traga za počiniteljem i da će se o pojedinostima znati više nakon obavljenog očevida.

Na mjestu događaja se nalaze specijalizirani policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

"O motivima ne možemo ništa reći, tek nakon obavljenog očevida kada ćemo znati više činjenica o događaju", dodala je Mužar.

Incident je komentirala i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek rekavši da se jaka eksplozija u samom centru čula na širem području grada.

"Probudila je brojne sugrađane, a to se vidjelo i na društvenim mrežama. S obzirom da su ljudi pod stresom od potresa, odmah su se probudili i pomislili da je možda opet neki potres jer su se prozori zatresli", izjavila je Auguštan Pentek za Hinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:33