OPANA SITUACIJA

Policija i HGSS spašavali 20 migranata iz nabujale Save: koristili čamce, pogledajte prizore dramatične akcije

Našli su se ‘opkoljeni‘ vodom na povišenom kopnenom dijelu zbog visokog vodostaja Save

Spašavanja migranata na nabujaloj Savi

 PU brodsko-posavska

Rijeka Sava je prepuna iznenađenja, a kad još i naglo nabuja te poplavi okolno nizinsko područje ujedno predstavlja i stvarnu opasnost po život osoba koje se u toj zoni zateknu. Tako je jučer rano ujutro život riskiralo 20 migranata koje su zapadno od Gornjeg Varoša zatekli policajci granične policije Stara Gradiška. Stranci su se, naime, našli ‘opkoljeni‘ vodom na povišenom kopnenom dijelu zbog izlijevanja i visokog vodostaja Save.

- S obzirom da se do tih osoba nije moglo pristupiti, pozvani su djelatnici HGSS-a Slavonski Brod, Ispostava Nova Gradiška koji su čamcem strane državljane prevezli na obalu. Policijski službenici su osobe utoplili, prevezli u policijsku postaju te im ponudili liječničku pomoć, hranu i tople napitke. Daljnjim radom utvrdili smo da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito prešli državnu granicu te se u tom pogledu nastavlja daljnji rad sukladno odredbama Zakona o strancima - kažu iz PU brodsko-posavske. Ujedno ističu da policajci navedene Uprave u kontinuitetu provode zaštitu državne granice i sprječavaju nezakonite migracije sukladno Zakoniku o Schengenskim granicama i nacionalnom zakonodavstvu, štiteći pritom nepovredivost državne granice Republike Hrvatske koja je ujedno i vanjska granica Europske unije.

image
PU brodsko-posavska

- Napominjemo kako su ovakvi nezakoniti prelasci državne granice vrlo rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala i dobrim dijelom poplavila okolno nizinsko područje te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba. Stoga apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine, jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji - zaključuju iz brodsko-posavske policije naglašavajući da je policija uvijek spremna pomoći.

image
PU brodsko-posavska
image
PU brodsko-posavska
image
PU brodsko-posavska
image
PU brodsko-posavska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:42