KOREKTAN GRAĐANIN

POLICIJA GA PRIJAVILA ZBOG DIVLJANJA U FINI 'Nije istina da sam lupao šakom o stol! Pa svi znaju da u poslovnici stola nema!'

 Vjekoslav Skledar / Vjekoslav Skledar / CROPIX

"Nisam divljao u Fini, niti sam lupao šakom o stol" - kaže 49-godišnji Milko Klanac Iz Zadra koji se javio u redakciju portala Zadarski.hr kako bi iznio svoju stranu priče nakon što ga je policija prošlog tjedna prijavila za narušavanje javnog reda i mira.

Klanac je, prema policijskom izvješću, u zadarskoj poslovnici Fine galamio i vrijeđao zaposlenicu na šalteru, te udarao šakom o stol nakon što je doznao da mu je ovršen tekući račun.

"Bio sam u banci gdje su mi rekli da mi je ovršen račun i to naknada za nezaposlene. Rekli su mi da odem u Finu i tamo pokušam riješiti situaciju", kaže Milko pa nastavlja:

"Došao sam u Finu i službenici na šalteru rekao da su me poslali iz banke zbog ovršenja naknade za nezaposlene i pitao je kako to možemo riješiti. Prišao sam normalno, razgovarao pristojno, bez podizanja glasa i tenzija. Ona mi je međutim odgovorila da svoj problem trebam riješiti u banci. Ponovio sam joj da sam upravo stigao iz banke na njihovu preporuku i da nisam za to da me šetaju u ping-pong stilu. Radnica za šalterom tu se našla nešto uvrijeđena, a meni je prišao zaštitar koji mi je počeo objašnjavati da ja trebam otvoriti posebni zaštičeni račun za isplatu naknade za nezaposlene" - priča Milko za Zadarski.hr .

Lijepo sam mu rekao da se ne miješa i da on tu nije da rješava probleme klijenata nego da brine o sigurnosti. Uostalom, ja imam zaštićeni račun, no on je nastavio meni objašnjavati što trebam raditi, a ja sam mu rekao da me ostavi na miru. Nisam regairao, niti sam lupao šakom o stol, jer u Fini, znaju svi koji su bili, nema stola! Samo sam malo povišenim tonom tražio od službenice da tu stvar riješimo.

Ona mi je dala da ispunim nalog za povrat ovršenih sredstava, što sam ja napravio. U trenutku kada sam službenici predao nalog u prostoriju je došao policajac kojeg je pozvao zaštitar. Policajac je rekao da idem s njim, ali kada je vidio da sam normalna osoba, da nisam ni pijanac, ni klošar, ni drogaš, shvatio je da je došao uzalud pa je rekao da će me pustiti. Ja sam mu na to odgovorio da što me ima puštati kada nisam ništa ni napravio. Policajcu se to nije svidjelo pa mi je odgovorio "e, onda ću ti napisati prijavu" - kazao je Milko Klanac koji smatra da ga je policija neopravdano prijavila jer je korektan građanin koji u životu nema prijavu ni za krivo parkiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:50