ZLOPORABA POLOŽAJA

Policajci iz Ogulina optuženi da su migrantima uzimali novac: ‘Skupili su 220 eura i podijelili ih‘

Sve se dogodilo 4. kolovoza u policijskoj postaji Slunj gdje su bili na ispomoći, a novac su tražili pod izgovorom troškova prijevoza

Ilustrativna fotografija

 Damir Krajac/Cropix

USKOK je priopćio da je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana, 49-godišnjaka i 30-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

- Terete se da su 4. kolovoza prošle godine u Policijskoj postaji Slunj, kao policijski službenici Policijske postaje Ogulin prilikom pružanja ispomoći policijskim službenicima Policijske postaje Slunj vezano za postupanje prema stranim državljanima koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, s ciljem da se nepripadno materijalno okoriste, od stranih državljana tražili novac i zadržali novac.

Naime, dok je 30-godišnji drugookrivljenik popisivao podatke stranih državljana, prvookrivljeni 49-godišnjak je od njih zatražio da prikupe i predaju im svaki po 10 eura, navodeći kao razlog trošak njihovog prijevoza do Zagreba. Nakon prikupljanja novca dvojica okrivljenika zadržali su zajedničku korist, čime su oštetili strane državljane, priopćio je USKOK.

Policajcima su predali ukupno 220 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:36