‘OPERIRAO‘ PO ZAGREBU

Policajac izvan službe uhitio serijskog lopova iz Alžira, evo što je sve ukrao u samo jednom danu

Državljanin Alžira će u konačnici kazneno odgovarati za dvije teške krađe i dvije razbojničke krađe po centru Zagreba, a koje je odradio istoga dana

Ilustracija uhićenja

 Damjan Tadic/cropix

Jednom policajac, uvijek policajac. U uniformi ili bez. U službi ili izvan nje. Naime, zahvaljujući policijskom službeniku izvan službe, koji je u prolazu začuo vapaje očajne građanke koju je netom orobio lopov po izlasku iz tramvaja, nakon čega je serijskom lopovu stao na kraj, zagrebački kriminalisti riješili su s njegovim uhićenjem četiri (ne)djela od toga dana.

Lisice na ruke stavljene su 32-godišnjem državljaninu Alžira koji će u konačnici kazneno odgovarati za dvije teške krađe i dvije razbojničke krađe po centru Zagreba, a koje je odradio istoga dana.

Policija je kroz istraživanje otkrila da je Alžirac prvo 7. ožujka između 9.30 i 10 sati ušao u trgovinu naočalama na Maksimirskoj te fingirao zainteresiranost za kupnju dioptrijskih naočala. Čim je odabrane primjerke primio u ruke, zaposlenicu je odgurnuo i pobjegao.

Potom je oko 15.15 sati na Kvaternikovom trgu prišao 63-godišnjakinji koja se nalazila ispred trgovine odjećom te joj je iz kaputa ukrao mobitel i pobjegao. Svega 15 minuta kasnije, došavši do Glavnog kolodvora, ušao je u autobus na terminalu gdje je za metu odabrao 38-godišnjakinju kojoj je tijekom vožnje iz ruksaka ukrao mobitel.

No, oko 16.15 sati, nakon što je u Branimirovoj, pak, prilikom izlaska iz tramvaja došao do 68-godišnjakinje kojoj je ukrao mobitel, ista je počela vikati pa je policajac izvan službe koji je bio u prolazu svojim vozilom promptno reagirao i stao serijskom lopovu na kraj.

Po dovršetku istraživanja 32-godišnji Alžirac je predan pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 09:17