NA METI PREVARANATA

POKRADENA MAJKA HRVOJA PETRAČA Lažni teleoperateri pobjegli s plijenom od pola milijuna kuna

Zlata Petrač (85) pustila je lopove u svoju kuću u Krapinskim Toplicama vjerujući da će joj pomoći
 CROPIX

Nepoznati lopovi na prijevaru su prošle subote ušli u kuću 85-godišnje Zlate Petrač, majke Hrvoja Petrača, u Krapinskim Toplicama te su joj ukrali novac i zlatni nakit vrijedan ukupno pola milijuna kuna.

- Došla su dva naizgled simpatična muškarca i rekli su da mi mogu ponuditi jeftiniji telefon. Uzvratila sam da mobitel već imam, ali sam ih zamolila da mi provjere fiksnu liniju s kojom znam imati problema. Bili su jako srdačni i spremno su mi odlučili pomoći. Budući da hodam uz pomoć hodalice pokazala sam im priključak i pustila jednog da pogleda dok sam s drugim sjela u susjednu prostoriju. Razgovarao je sa mnom kao da sam mu mama. Po naglasku sam shvatila da nisu Zagorci, pa sam ga pitala jesu li iz Bosne, a on mi je odgovorio da su iz Metkovića. Tko će znati je li to istina - ispričala je Zlata Petrač koja nije ni slutila da drugi muškarac ne popravlja telefonsku liniju nego traži što će ukrasti.

Pronašao je tisuću eura i njezinu mirovinu, a ukrao je i vrlo vrijedan zlatni nakit. Gospođa Zlata kaže da joj nije toliko bitno što nakit vrijedi puno novaca, nego što se radi o njezinim uspomenama, poklonima od bake i pratete, pokojnog supruga, zlatniku sa Stepinčevim likom. Sve je to, kaže, planirala oporučno ostaviti svojim praunučicama. Tek je naknadno vidjela da su je muškarci opljačkali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 02:01