KAO U FILMU

Pogledajte snimku pucnjave u Sesvetama: ‘Hrvatski Robin Hood‘ stari je policijski znanac

Napadač je svojedobno punio novinske stupce kao ‘fantom koji je iz inata provaljivao u domove bogatih i slavnih‘

Pucnjava u Sesvetama

 Screenshot/

Kad je Ivan B. (53) dolazio pod okriljem noći u srijedu u Novoselsku ulicu u Sesvetama, već je imao razrađen plan. Naoružan vatrenim oružjem i s kanticom za zalijevanje cvijeća u kojoj je donio benzin.

Čim je čuo neobične zvukove s ulice, P.S. (56) pogledao je kroz prozor i vidio kako Ivan B. benzinom polijeva Audi u vlasništvu 28-godišnjakinje pa je izišao iz kuće ne bi li spriječio piromanski čin. Izbila je svađa te je Ivan B. sumanuto ispalio prema P.S. više hitaca - nanio mu je strijelne rane u trbuh i u ruke. Netom prije nego što se dao u bijeg, uspio je i zapaliti vozilo.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

Zbog filmskih scena, a potom i zazivanja u pomoć iz unutrašnjosti kuće, na noge su se digli stanari ulice, policajci, Hitna i vatrogasci. A s obzirom na to da je Ivan B. i u bijegu, prema navodima svjedoka, nastavio ispaljivati metke, vatrogasci su po naputku policije morali pričekati s gašenjem zapaljenog vozila sve dok na mjesto horora nisu pristigli interventni policajci.

Cijeli nemili događaj snimile su nadzorne kamere, a snimke su stigle i na adresu Jutarnjeg lista:

Bježao i pucao

Naoružani počinitelj, inače stari policijski znanac koji je svojedobno punio novinske stupce kao "fantom koji je iz inata provaljivao u domove bogatih i slavnih", dao se u bijeg te je za njim policija, do objave ovog teksta, i dalje intenzivno tragala.

Ranjeni muškarac prevezen je u KB Dubrava, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu i izvan je životne opasnosti, a kriminalisti nastoje sastaviti mozaik obračuna koji je u ovom trenutku okvalificiran kao pokušaj ubojstva.

- Policijski inspektor me nazvao oko 9 sati u srijedu. Tražio me informacije o bratu bez ulaženja u detalje, rekavši mi tek kako ga žele pronaći da se spriječi neki daljnji sukob. Ne znam ima li ta potraga veze s prijašnjim događajima. Ivanova slika s improviziranom tjeralicom osvanula je uzduž trase po autobusnim stajalištima od Graberja do Ivanić Grada. Pisalo je: ‘Mole se građani za pomoć!!! Traži se Ivan B. za pokušaj ubojstva i ostalih kriminalnih radnji. Javite na telefon xxx u PP. Slijedi novčana nagrada!‘ On vjeruje da iza toga stoji jedna prostitutka, koju je našao preko oglasnika i u koju se bio ludo zaljubio. Izmuzla mu je hrpu novca, nikad ju prebolio nije i htio ju je izvesti na pravi put. Patio je za njom i u zatvoru pa ju je nakon svega prijavio u nekoliko navrata policiji. Ni ona njemu nije ostala dužna. Prijavila ga je za nasilje - kaže za Jutarnji list polubrat odbjeglog Ivana B. koji ga je zadnji puta vidio na Dan Općine Kloštar na koncertu Lidije Bačić.

image

Muškarac zapalio auto i više puta pucao u 56-godišnjaka

Zeljko Puhovski/Cropix

Voli oružje

Na upit o oružju s obzirom na pucnjavu u Sesvetama, kaže da Ivan B. voli oružje i nikad ga nije prestao imati unatoč ranijim pretresima policije.

- On, nažalost, ne želi slušati. Od prodaje zemljišta kupio si je i auto, pa sad ima dva koja nisu registrirana. Po izlasku iz zatvora sam si je izgradio kućicu, jedino mu je jedan čovjek pomogao napraviti krov - zaključio je sugovornik.

Članica obitelji ranjenog čovjeka je izvan sebe: - Šokirana sam. Ne znam što da vam kažem. Idem mu u posjet u bolnicu.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:11