OPELJEŠILI GA

Podmukli lopovi bespomoćnom, teško bolesnom mladiću (21) iz Karlovca ukrali na stotine tisuća kuna

Muškarci su po okončanju kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku

Ilustracija

 Elvir Tabakovic/Cropix/Cropix

Zbog više kaznenih djela karlovačka policija je uhitila dvojicu muškaraca, 30-godišnjaka i njegovog 10 godina mlađeg kompanjona. Oni su iskoristili bespomoćnost i povjerenje teško bolesnog 21-godišnjeg dečka te su mu u 10 mjeseci ukrali više stotina tisuća kuna, javila je PU karlovačka.

Prvo mu je 30-godišnjak ukrao bankovnu karticu te osobnu iskaznicu te mu u više navrata od 2. listopada 2020. do 4. kolovoza iduće godine podizao novac s računa i izvršavao razna plaćanja.

- Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je osnovana sumnja da su 30-godišnjak i 20-godišnjak zajedno počinili kazneno djelo računalne prijevare i krivotvorenja isprave. U razdoblju od 16. lipnja do 26. srpnja 2021. godine s ciljem protupravnog prisvajanja znatne nepripadajuće imovinske koristi, a koristeći prethodno otuđenu debitnu karticu, više puta su unijeli računalni podatak - PIN tekućeg računa 21-godišnjaka te u više navrata podigli novac s bankomata. Također su u više navrata izvršili i plaćanje preko POS uređaja kao i karticom, navodi karlovačka policija.

Navedene muškarce se također sumnjiči da su u razdoblju od 27. srpnja do 24. kolovoza 2021. godine 21-godišnjaka obmanuli da stavi otisak prsta i ovjeri naloge za isplatu novca s njegovog tekućeg računa te na isti način ovjeri zahtjev za zatvaranje tekućeg računa.

Ovim kaznenim djelima počinjena je ukupna materijalna šteta od više stotina tisuća kuna. Muškarci su po okončanju kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku te su uz posebno izvješće dovedeni Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:15