STRAVA NA GROBNIKU

Podignuta optužnica zbog smrti motociklista: ‘Svjestan opasnosti, razvukao je žicu između stabala‘

Optužnica je podignuta protiv 62-godišnjaka zbog izazivanja stravične nesreće u kojoj je na motociklu poginuo Dorian Semion Valentić

Dorian Semion Valentić (u sredini)

 Matija Djanjesic/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv 62-godišnjaka koji je razvukao žicu između dva stabla na šumskom predjelu na Grobniku, zbog koje je život izgubio 21-godišnji Dorian Semion Valentić iz Brnelića u Jelenju.

On je 9. kolovoza 2020. godine, oko 16 sati, vozeći se "kroserom" po šumskoj stazi., naletio na žicu te, nažalost, smrtno stradao na mjestu događaja.

U DORH-u navode da je optužnica podignuta pred Općinskim sudom u Rijeci i to zbog počinjenih kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kao i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Optužnicom ga se tereti da je neutvrđenog dana tijekom 2018. godine u šumskom predjelu u okolici Rijeke, postavio i rastegnuo između stabala, na visini od 80 cm do 160 cm, više komada bodljikave žice s ciljem sprječavanja prolaska ljudi šumskim putem koji se nalazi na nekretnini čiji je suposjednik.

Bio je svjestan...

Tereti ga se, kako ističu u DORH-u da je "navedeno učinio iako je bio svjestan kako sajla zbog svoje boje, načina postavljanja i mjesta na kojem je postavljena, bez ikakvog znaka upozorenja, nije dobro uočljiva, kao i da navedenu šumsku stazu učestalo, tijekom vožnje, koriste motociklisti".

Time je, smatraju u DORH-u, "pristao ugroziti sigurnost posjetitelja šume", uslijed čega je Dorian Semion Valentić. upravljajući motociklom zapeo za žicu u području svog vrata.

Također, DORH tereti 62-godišnjaka da je ispred svoje vikendice u okolici Rijeke, u dvorištu i nadomak ulaznim vratima, postavio dvije minobacačke mine, čije je posjedovanje zabranjeno za građane. Mine je prekrio lišćem i djelomično ih ukopao, čime je, kako se navodi u optužnici, nastojao spriječiti neovlašten ulazak u vikendicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:42