UŽAS U VARAŽDINU

Podignuta optužnica protiv vozača taksija (52) koji je na zebri naletio na djevojčicu (15). Umrla je u bolnici

Naletio je na dvije pješakinje, od kojih su obje bile teško ozlijeđene, a jedna je preminula

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Nakon sedam mjeseci istrage, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podignulo optužnicu protiv 53-godišnjeg taksiste koji je svojom neopreznom vožnjom i kršeći prometne propise, na zebri naletio na dvije pješakinje od kojih je 15-godišnja srednjoškolka u bolnici podlegla stravičnim ozljedama..

Prema optužnici, on je 9. prosinca 2022. vozio taksi vozilo Ulicom Zrinskih i Frankopana u Varaždinu. Pritom je kršio prometne propise dok se približavao obilježenom pješačkom prijelazu. Propustio je, navodi tužiteljstvo, upravljati s osobitim oprezom i brzinom kojom u slučaju potrebe može pravodobno zaustaviti vozilo ispred zebre.

Tužiteljstvo ga tereti da vozeći pri brzini od 57 km/h nije pravovremeno uočio dvije pješakinje stare 44 i 15 godina koje su kobnog trenutka prelazile kolnik pa samim time nije mogao na vrijeme stati nego je prednjim dijelom auta udario u pješakinje i odbacio ih na kolnih. Obje su bile teško ozlijeđene i hospitalizirane u varaždinskoj bolnici međutim mlađoj nije bilo spasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 12:30