PRIJETIO NOVINARKI

Podignuta optužnica protiv splitskog zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića

Ivošević je početkom veljače putem mobitela zaprijetio urednici Gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolini Lulić

Bojan Ivošević

 Ante Čizmić/Cropix

Zbog kaznenog djela prijetnje državno je odvjetništvo podiglo optužnicu protiv splitskog zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića (32), objavljeno je u srijedu na stranicama Općinskog državnog odvjetništva.

Ivošević je početkom veljače putem mobitela zaprijetio urednici Gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolini Lulić kojoj je nakon verbalne rasprave rekao "da će im se napiti krvi".

Tereti se da je to kazneno djelo počinio 6. veljače oko 19.30 sati u Splitu putem mobilnog telefona. Kako bi kod novinara izazvao osjećaj straha i uznemirenosti uputio je prijeteće riječi, nezadovoljan sadržajem članaka objavljenih na portalu i u Slobodnoj Dalmaciji koji su se odnosili na njega i njegov rad na dužnosti dogradonačelnika, kao i u odnosu na članove njegove obitelji, navodi se u optužnici.

"Osnovano se sumnja da je novinarka njegove riječi prenijela svojoj kolegici novinarki, a zatim glavnoj urednici tog dnevnog lista, kao i izvršnoj urednici portala, koje su kod njih izazvale osjećaj straha i uznemirenosti", stoji u optužnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2022 05:32