UBOJSTVO I RANJAVANJE

Podignuta optužnica protiv braće Balog zbog ubojstva u Paragu

Hrvatske državljane u dobi od 23 i 28 godina tereti se za jedno kazneno djelo ubojstva i za pet pokušaja ubojstva

Nino Balog

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je u srijedu optužnicu protiv braće Nina i Josipa Baloga zbog osnovane sumnje da su u kolovozu prošle godine u Paragu ubili 59-godišnju Minku Pec i teško ranili više osoba.

Objavilo je to Varaždinsko tužiteljstvo ne navodeći identitete osoba protiv kojih je optužnica podignuta već samo da se radi o hrvatskim državljanima u dobi od 23 i 28 godina te da ih se tereti za jedno kazneno djelo ubojstva i za pet pokušaja ubojstva.

"Optužnicom se okrivljenog 23-godišnjaka i okrivljenog 28-godišnjaka tereti da su 24. kolovoza 2021. u Paragu, zajedno držeći automatsku pušku, usmjeravajući pušku s lijeva na desno, ispalili rafal i ispucali više metaka prema šest osoba koje su bile na dvorištu ispred kuće s druge strane ceste. Tereti ih se da su mecima pogodili 59-godišnjakinju i nanijeli joj prostrijelne rane desnog bedra i trupa od kojih je iskrvarila i preminula, dok je još pet osoba zadobilo teške ozljede, a opasnost po život otklonjena je hitnom medicinskom intervencijom", priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo.

Oba okrivljenika nalaze se u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu je prihvatilo prijedlog državnog odvjetništva i produljilo im istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanih kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:54