UŽAS KOD NAŠICA

Počelo suđenje za brutalno ubojstvo i pokušaj ubojstva: 'Za pokušaj ubojstva nisam kriv, ubojstva se uopće ne sjećam!'

Nasice, 250412.Sinoc oko 22.40 u mjestu Jelisavac pokraj nasica dogodilo se je ubojstvo i jedno tesko ranjavanje. Do ubojstva je doslo nakon prepirke u jednom lokalnom kaficu u kojem je 52-godisnjak ubio 49-godisnjaka i ranio 50-godisnjaka.Foto: Ivan Cosic / CROPIX
 Ivan Čosić / CROPIX

OSIJEK - Zbog ubojstva Željka Balata (49) i pokušaja ubojstva Mirka Minkoša (50), čiji je život nakon teškog ranjavanja spašen zahvaljujući brzoj liječničkoj intervenciji, na Županijskom sudu u Osijeku počelo je suđenje Josipu Marenjaku (52) iz Jelisavca kod Našica.

Tragični događaji, koji su šokirali ovo mjesto, zbili su se 25. travnja u mjesnim kafićima u noćnim satima. Marenjak se nešto iza 22,30 sati prvo u kafiću Toni verbalno sukobio s Minkošem i kada mu je opsovao majku, ovaj ga je gurnuo sa stolice i pao preko njega. Obojica su bili pod utjecajem alkohola. Nakon 20-tak sekundi, prema tvrdnjama očevidaca, Marenjak se pridigao, izvukao pištolj i zapucao prema Minkošu, koji je pri tome teško ranjen i život mu je u konačnici jedva spašen. Marenjak je prema njemu ispucao više hitaca. Osim njih dvojice, u lokalu je bilo još petero ljudi, a jednome od njih - Dejanu Šmehilu (28) čahura je pala za vrat i opekla ga. S njime u društvu bio je i njegov prijatelj Goran Mačešić (30), koji je invalid i kreće se uz pomoć kolica.

Ubojstvo kod Našica: U dvije osobe ispalio po četiri metka, jedna preminula u bolnici, druga teško ranjena

U trenutku kada je Šmehil krenuo izvesti Mačešića van, Marenjak mu je zaprijetio da će ga ubiti ako bude zvao policiju. Sklonili su se u obližnji kafić Onyx, ispričali što se dogodilo i onda ugledali Marenjaka kako ide prema Onyxu pa je Dejan dalje s prijateljem otišao prema crkvi. Marenjak je ušao u Onyx s pištoljem u ruci i ispalio četiri hica prema vlasniku Željku Balatu te ga na mjestu usmrtio, nakon čega su ga svladali ostali gosti kafića. Policija mu je u kući kasnije pronašla čitav arsenal oružja. U svoju obranu Marenjak je rekao da se za pokušaj ubojstva Minkoša ne smatra krivim.

- Ovog drugog se ne sjećam, a za oružje ne znam kakav bih stav zauzeo - izjavio je Marenjak, dok je vještak psihijatrijske struke za njega zaključio kako je kobne noći “imao teže smanjenje stupnja ubrojivosti”, no i da je mogao shvatiti svoje postupke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:24