IZ KORISTOLJUBLJA

POČELO NOVO SUĐENJE 'SISAČKIM TROVAČIMA' Par iz Siska optužen da je prijatelje ubio trovanjem tabletama leponex

Na prvom suđenju, Dragomir Pavlović je osuđen na 35 godina zatvora, a njegova nevjenčana supruga Gordana Laktašić na 20 godina zatvora zbog kaznenog djela teškog ubojstva na krajnje podmukao način iz koristoljublja
 Mate Piškor / Cropix

SISAK - Nakon što je Vrhovni sud Republike Hrvatske u srpnju ove godine ukinuo presudu Županijskog suda u Sisku, izrečenu 8. prosinca 2011. godine Siščanima Gordani Laktašić i Dragomiru Pavloviću osuđenima zbog ubojstva Jadranke Podgoršek i Damira Zaimovića, u petak 20. prosinca na Županijskom sudu počelo je novo suđenje sisačkom paru trovača.

Na prvom suđenju, Dragomir Pavlović (39) je osuđen na 35 godina zatvora, a njegova nevjenčana supruga Gordana Laktašić (34) na 20 godina zatvora zbog kaznenog djela teškog ubojstva , izvedenog, kako je obrazloženo u presudi, na krajnje podmukao način iz koristoljublja i da bi se prikrilo drugo kazneno djelo.

Sutkinja Županijskog suda Snježana Mrkoci osudila je 8. prosinca 2011. godine Pavlovića na 22 godine zatvora zbog ubojstva profesora Damira Zaimovića, te na 15 godina zatvora za ubojstvo Jadranke Podgoršek. Izrečena mu je jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora u trajanju od 35 godina. Gordana Laktašić, Pavlovićeva nevjenčana supruga zbog ubojstva Jadranke Podgoršek osuđena je na 20 godina zatvora.

Mate Piškor / Cropix

Dragomir Pavlović na prvom suđenju osuđen je na 35 godina zatvora (foto:Mate Piškor/Cropix)

Kako smo već pisali, Dragomir Pavlović je osuđen jer je svojem prijatelju Damiru Zaimoviću (62), umirovljenom profesoru Ekonomske škole, u tanjur graha 9. srpnja 2010. godine stavio dvije tablete leponexa, iako je znao da je ovaj pijan, te da se leponex ne smije miješati s alkoholom. Učinio je to s namjerom da ga ubije i opljačka mu novac. Pavlović je osuđen i za planiranje i pomaganje u ubojstvu Jadranke Podgoršek (46), Siščanke patuljastog rasta.

Kako bi joj odvukao pažnju, on ju je grlio i ljubio na pijanki u stanu zajedničke prijateljice Siščanke Zlatice Belčić, predvečer 17. kolovoza 2010. godine. U isto vrijeme, prema navodima iz optužnice i obrazloženju presude, njegova suučesnica Gordana Laktašić je iz Jadrankine torbice ukrala kreditne kartice, te joj u bocu piva pored nje stavila neutvrđeni broj tableta leponex, koja je u kombinaciji s alkoholom izuzetno smrtonosan koktel. Jadranka je umrla, a u njenom tijelu, nakon ekhumacije, baš kao i u tijelu ekshumiranog Zaimovića, pronađeni su tragovi tvari klozapin, koja se nalazi u lijeku protiv šizofrenije - leponexu. Na sudu je izneseno da su, dok je Jadranka umirala, a njezino tijelo još nije bilo pronađeno, Pavlović i Laktašićka ‘peglali’ njezinu kreditnu karticu po sisačkim trgovinama i benzinskim postajama.

Peglali ukradene kartice dok je žrtva umirala u stanu. Sisački trovači sutkinji su rekli: Nismo krivi!

Na prvom ročištu ponovoljenog suđenja, sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Melite Avedić prihvatilo je prijedloge optužbe i obrane da se saslušaju neki novi svjedoci, te pročitaju iskazi dijela ranije saslušanih svjedoka, ali da se neće raditi novo medicinsko i toksikološko vještačenje, nego će se vještaci te struke pozvati na sud i ponovo ispitati. Suđenje se nastavlja 30. siječnja iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:15