KRUG SUPOČINITELJA NIJE VELIK

'PO GRADU SE SVAŠTA PRIČA...' Tko je suučesnik koji je s ubojicom djevojke iz Malog Lošinja noć uoči njegova krvavog pohoda provalio u tri stana?

Branko Rafajac
 Facebook

Branko Rafajac, 41-godišnjak koji je osumnjičen za ubojstvo 16-godišnje djevojke u Malom Lošinju, iznio je u subotu obranu Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, nakon čega mu je određen istražni zatvor.

Naime, Rafajca se sumnjiči da je u petak ujutro iza 6 sati u zgradi u Malom Lošinju napao djevojku i njezinu majku te je pritom djevojci nanio teške ozljede nožem. Sve se odigralo dok se njezina majka ujutro spremala za posao, a djevojka za školu te ih je Rafajac napao u dvorištu zgrade u kojoj su stanovale.

Majka i otac ubijene kazali su da Rafajca, koji je rodom iz Osijeka i koji posljednjih nekoliko godina živi u Malom Lošinju, nisu poznavali.

Policija 41-godišnjaka već poznaje zbog niza kaznenih djela i prekršaja te je evidentiran zbog obiteljskog nasilja, posjedovanja droge i remećenja javnog reda i mira, a 2018. bio je na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab.

Kako piše Novi list, u Malom Lošinju svi se pitaju tko je bila osoba koja je, zajedno s ubojicom, prema izjavama svjedoka, kobne noći prije ubojstva djevojke provalila u ukupno tri stana u zgradi u kojoj je Rafajac živio, pri čemu, kako kažu mještani, ništa nije bilo ukradeno, nego su samo ispreturane stvari u stanovima.

- Nadamo se da će ga policija uskoro identificirati i privesti, jer krug mogućih supočinitelja nije velik, kao ni krug osoba s kojima se on družio. Sad se po gradu svašta priča, ima svakakvih teorija i verzija tko bi to mogao biti, ali službeno se još ne zna ništa.

Po svemu što smo može čuti, izgleda da je ubojica bio pijan, nakon cijele noći provedene u kafićima, a vjerojatno i drogiran te potpuno izgubljen, jer je po susjedstvu tražio svoju bivšu partnericu. U tom svom mahnitom pohodu, nažalost je došao i do kuće nesretne djevojke, kazali su sugovornici za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 09:23