‘MOGU POOŠTRITI ZAKON‘

Plenković o ubojstvu u Splitu: ‘Ne mogu spriječiti primitivce, divljake i kretene da rade kaznena djela‘

Hrvatski premijer kaže kako nema lijeka za počinjenje kaznenih djela poput ubojstva u Splitu, ali može pooštravati Kazneni zakon

Andrej PlenkoviĆ

 Damjan Tadic/Cropix

Komentirajući u Hrvatskom saboru ubojstvo žene jučer u trgovini Lidla u Splitu, gdje je bila zaposlena, premijer Andrej Plenković je rekao kako je on bio predložio da Sabor ratificira konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju nasilja nad ženama i u obitelji te, kako je rekao, otklanjao maglu koju su neki tada puštali o zombijima koji će hodati hrvatskim ulicama.

"Čak sam platio dio političke cijene za to. Ono što nažalost ne mogu spriječiti, jesti da ne mogu spriječiti primitivce, divljake i kretene da rade takva kaznena djela. Za to nemam lijeka, ali imam lijeka da pooštravam Kazneni zakon i sve druge zakone", kazao je Plenković u Saboru.

Podsjetimo, ubojstvo se dogodilo u utorak u poslijepodnevnim satima na radnom mjestu žrtve, a Slobodna Dalmacija je prenijela kako je osumnjičeni 54-godišnji Željko Đekić zvani Lika, da sa žrtvom ima zajedničko dijete, ali da nisu bili u vezi neko vrijeme.

Neslužbeno se doznaje da osumnjičeni Đekić navodno do sada nije bio prijavljivan za obiteljsko nasilje.

U međuvremenu je sve više detalja o strašnom napadu nožem izlašlo na svjetlo dana. Nesretna žena je malo prije 15 sati u trgovini u Poljičkoj cesti slagala artikle na policu kada joj je prišao bivši partner.

Prvo ju je verbalno napao, a zatim je nasrnuo hladnim oružjem.

"Vikao je na nju: "Nisi mi dala vidit' dite tri miseca!". Onda je počeo ubadati i nisam više mogla gledat', ispričala je svjedokinja.

Nesretna 43-godišnjakinja ubodena je nožem više puta. Odmah je prevezena u KBC Split, no preminula je nedugo nakon napada.

Napadača je svladao zaštitar Lidla uz pomoć nekoliko mladića koji su ga bacili na pod.

Splitsko-dalmatinska policija još uvijek kriminalistički istražuje i ispituje Đekića, doznaje se u srijedu iz policije.

Za sada se pouzdano ne zna surađuje li napadač s policijom te odgovara li na njihova pitanja vezana uz ubojstvo bivše partnerice koje je počinio naočigled brojnih kupaca.

Ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb Ante Bjažević novinarima je jutros potvrdio kako to dvoje bivših nevjenčanih partnera, koji imaju zajedničko maloljetno dijete, dosad nisu bili u tretmanu njihova centra.

Centar će se javiti obitelji maloljetnog djeteta jer mu žele pružiti stručnu podršku, najavio je Bjažević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:22