DJEČAK OZLIJEĐEN

Planinarski savez Zagreba: ‘Sajla je tu već 50 godina, to je službena rampa, riječ je o neodgovornoj vožnji...‘

Maloljetnik koji je, vozeći se biciklom, naletio na sajlu u šumi teško je ozlijeđen
Mjesto na kojem je postavljena sajla
 Ranko Šuvar/Cropix

Maloljetnik koji je sinoć oko 20 sati naletio na metalnu sajlu dok se vozio na biciklu šumskom stazom na području Glavice u zagrebačkom Susedgradu teško je ozlijeđen.

Prevezen je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Planinarski savez Zagreba tijekom poslijepodneva objavio je priopćenje o tom događaju navodeći kako oni "prenose konkretne podatke o nesreći".

- Povodom jučerašnje nesreće u blizini planinarskog doma Glavica i velikog broja dezinformacija u medijima prenosimo konkretne podatke o nesreći.

Unesrećeni biciklist se nažalost velikom brzinom zabio u službenu rampu/sajlu koja na tom mjestu od početka gradnje planinarskog doma dakle pedesetak godina. Tako nešto se nije moglo dogoditi u normalnoj vožnji bicikla već neodgovornom vožnji pojedinca koji je velikom brzinom kretanja doveo u opasnost sebe i moguće druge prolaznike, planinare i izletnike.

Rampa tj. sajla na navedenom mjestu spriječava ulazak vozila ispred doma i služi zaštiti planinara i izletnika od motornih vozila. Svi koji imaju pristup iza te točke moraju se voziti sa velikim oprezom jer se tu uvijek nalazi veliki broj ljudi i djece koji posjećuju dom i spilju Veternicu. Na navedenom mjestu se nalazi i parking za manji broj vozila te se radi o makadamskoj cesti, a ne planinarskoj stazi na koju je netko postavio sajlu.

Srećom u ovoj nesreći nije bilo drugih unesrećenih jer bi u toj brzini dolaska biciklista mnogi izletnici i planinari bili ugroženi od biciklista i mogla se dogoditi i veća nesreća - napisali su u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:40