‘NISMO SKLONI ALKOHOLU‘

Pijani Zadrani zvali Hitnu zbog prijatelja u nesvijesti, a onda je krenuo rusvaj: Na kraju su ih morali svezati

Incident se odigrao 11. svibnja prošle godine u 19,35 sati, ispred trgovine i pokraj frizerskog salona

Privođenje Ilustracija

 Damjan Tadic/cropix/

Zbog incidenta na zadarskoj Relji gdje su pijani vrijeđali liječnicu i djelatnike Hitne medicinske pomoći, koji su pokušavali pomoći njihovom prijatelju, dvojica Zadrana osuđena su na novčane kazne, piše Zadarski.hr.

Na mjestu događaja intervenirala je i policija koja ih je nakon poziva ‘medicinara‘ obojicu morala svezati i uhititi. Trećem su pak naredili da uđe u kola Hitne pomoći nakon što se osvijestio i teturao po cesti.

Prvom je izmjereno 2,20, a drugom Zadraninu 2,11 promila alkohola.

Incident se odigrao 11. svibnja prošle godine u 19,35 sati, ispred trgovine i pokraj frizerskog salona, gdje je pozlilo njihovom prijatelju. Zadrani, 38-godišnjak i 51-godišnjak, najprije su vrijeđali djelatnice frizerskog salona riječima: ‘što nas gledate koju p... materinu, p... nam k... krave jedne‘, a potom i djelatnike zadarske Hitne medicinske pomoći koji su došli nakon poziva.

Najprije im je 51-godišnjak rekao: ‘što ste vi došli ovdje p...vam materina, j... ćemo vas", nakon čega se 38-godišnjak obratio liječnici riječima ‘koji k... će policija ode, mogu mi se napušiti k..., mogu i ja odmah skinuti hlače da mi ga se i ti napušiš k...‘.

Isto je ‘poželio‘ I vozaču Hitne pomoći rekavši mu: ‘i ti mi možeš popušiti k..., a mogao bi dobiti batine‘.

Kada je na poziv medicinara došla policija 51-godišnjak im je rekao: ‘p... vam materina pandurska, što tučete ljude okolo j... vam mater".

‘Nismo skloni alkoholu‘

Mlađi Zadranin na sudu je priznao da je jednom od njih tog dana pozlilo zbog alkohola, te da je netko zvao Hitnu pomoć, no ne sjeća se tko. Sjetio se pak da je došla Hitna pomoć i odjednom policija, ali se nije sjetio i zbog čega.

Istaknuo je da inače nije sklon da bi nekoga vrijeđao, te da je bio pod utjecajem alkohola. Ispričao se jer po prirodi nije takav.

Stariji se prisjetio da je taj dan sjedio ispred frizerskog salona gdje je konzumirao alkohol. U jednom trenutku je vidio da mu je prijatelju pozlilo i da se srušio na pod, zbog čega mu je krenuo pomoći, te ga je okrenuo na bok kako se ne bi ugušio. Zatim je rekao jednoj djelatnici frizerskog salona da nazove Hitnu pomoć jer ovom nije dobro.

Naveo je kako nikoga nije vrijeđao, te da je djelatnicima Hitne pomoći samo pokazao gdje mu je prijatelj, te im je rekao da ga vode.

- Ja ne konzumiram alkohol svaki dan. Ja nemam problem s prekomjernog konzumacijom alkohola i inače izbjegavam alkohol- rekao je.

Liječnica se zaključala u službenom vozilu

Liječnica je posvjedočila kako su tog dana poslani na intervenciju s dojavom da osoba leži, te da je očevici reanimiraju. Čovjeka su zatekli u sjedećem položaju, te su mu pokušali pomoći, no on je to odbio. Nakon toga im je pristupila osoba koja im se obratila riječima ‘koji k... će policija ode mogu mi se napušiti k..., mogu odmah skinuti hlače da mi ga se i ti napušiš k...‘ i druge pogrdne riječi.

Nakon verbalnog napada krenula je prema službenom vozilu, gdje se zaključala jer je pratio te i dalje nešto dobacivao.

Policajci su naveli kako su taj dan pozvani na intervenciju radi dojave da osoba leži na podu.

Nakon što su pokušali pomoći verbalno su ih vrijeđale dvije nepoznate muške osobe koje su bile u vidno alkoholiziranom stanju.

Čovjek koji je ležao odbijao je medicinsku pomoć, te je teturao po cesti. Naredili su mu da dođe do policijskog vozila što je i učinio, nakon čega mu je pružena medicinska pomoć.

Prilikom pomaganja, doktorica je uočila kako je jedan od napadača izašao iza zida pokraj trgovine, te počeo bježati. Policajci su ga sustigli i vezali lisicima, što su učinili i drugom koji im je i dalje vikao "p... vam materina pandurska, što tučete ljude okolo jeben vam mater". Polegli su ga na trbuh, te mu, kao i prvom, vezali ruke na leđima.

Prema fiksnom tečaju konverzije na Općinskom sudu u Zadru prvookrivljenom 38-godišnjaku izrečena je novčana kazna od 100, 87 eura, a drugom od 185, 81 eura.

U izrečenu novčanu kaznu zbog narušuvanja javnog reda i mira na osobito drzak način uračunato im je vrijeme smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva na način da se svaki započeti dan uhićenja, zadržavanja, i svakog drugog oduzimanja slobode izjednačava sa započetih 300,00 kuna novčane kazne s jednim danom zatvora. Stoga je prvookrivljeniku ostalo za platiti još 21,24 eura, a drugoookrivljeniku 106,18 eura, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:49