UGASILA SE LAMPA

Pijani promatrači napali policajce koji su htjeli zaustaviti uličnu tučnjavu

Dvojica mladića tukla su se na ulici. Navijači nisu željeli da borba završi
 Damjan Tadić/CROPIX

VINKOVCI - Dva policajca Interventne jedinice policije ozlijeđena su dok su spriječavali tučnjavu ispred caffe bara Emporio u središtu Vinkovaca u subotu oko 2,40 sati, a alkoholizirani izgrednici su im i prijetili smrću.

Četvorica intervenih policajaca 'pod rotacijom' su stigli u Emporio u Glagoljaškoj ulici 7 nakon dojave o tučnjavi. Dvojica alkoholiziranih mladića potukli su se u lokalu, a potom i nastavili s tučnjavom posred ulice, ometajući promet dok su drugi gosti Emporia glasno navijali.

Policajci su razdvojili dvojicu, no dok su ih kanili privesti 'skočila' su druga dvojica pijanih mladića – A.A. (24) i M.G. (25) iz Vinkovaca – i fizički napali policajce.

U nasrtaju pijanih Vinkovčana dva policajca su ozlijeđena: jednom je slomljena kost šake jer je rukom blokirao udarac nogom, dok je drugi policajac zadobio udarac u nogu. Zasad se navodi da je riječ o lakšim ozljedama.

Policajci su pijanu dvojku svladali i priveli u prostorije PU vukovarsko-srijemske, a pritom je jedan od napadača policajcima prijetio govoreći 'da mu ne mogu ništa, da zna tko su oni i da će ih ubiti'.

Alkotestiranje su odbili, a uz kazne prijave za napad i ozbiljne prijetnje policajcima privedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru, Nikoli Bešenskom. Iznijeli su obranu i pušteni su da se brane sa slobode.

Druga dvojica mladića, koji su se međusobnu tukli na ulici, dobili su prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira koje, kada je vinkovački Emporio u pitanju, nije rijedak slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 12:06