KAŽNJEN S 1420 EURA

Pijani pilot vrijeđao policajce: ‘Vidjet ćete vi tko sam ja. Imam veze u vrhu vlasti. Je*at ću vam mater ‘

"Zaštitar na parkingu nam je rekao da je jedna osoba Mercedesom ušla velikom brzinom i skoro ih zgazila‘, rekao je jedan policajac

ilustracija

"Nije problem, vidjet ćete vi tko sam ja. Ja imam veze u vrhu vlasti. Je*at ću vam mater, pi*ka vam materina" – uzrujano i pod vidnim utjecajem alkohola ponavljao je D.Č. (39), inače pilot po zanimanju, policajcima koji su se odazvali na intervenciju u umaško naselje Stella Maris na parkiralište Ljubljanske ulice.

Nije mu ‘sjela‘ činjenica, naime, da je tog 25. srpnja oko jedan sat iza ponoći uhvaćen za volanom sa 1,65 promila alkohola u krvi, kao niti da ga na uvid traže vozačku i prometnu dozvolu radi legitimiranja. A kako se oglušavao na policijska upozorenja, nad pijanim vozačem su uporabljena sredstva prisile pa je završio na policiji.

Rezime postupanja su prijave zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog vožnje pod utjecajem alkohola te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira pa mu je prekršajni sudac, čija je ročišta ignorirao, izrekao 1420 eura novčane kazne uz opciju popusta plaćanja dvije trećine unutar mjesec dana. Na sve to mora platiti i 60 eura sudskih troškova.

No to nije sve. Nakon što kaznu plati, dva mjeseca ne smije upravljati vozilima B kategorije.

I dok se pilotova strana priče nije čula, svjedočili su policajci koji su postupali te večeri.

- Radio sam na osiguranju teniskog turnira u Umagu. Pozvao me zaštitar koji je osiguravao parkiralište i rekao da je neka osoba velikom brzinom ušla na parkiralište i skoro ih zgazila. Dolaskom do lica mjesta, ta osoba je upravo izlazila iz vozila koje je nepravilno parkirala. Bilo je vidljivo da je vozač pod utjecajem alkohola i odbio je dati na uvid dokumente. Vrijeđao nas je i psovao pa smo ga kolega i ja na to upozorili, ali se nije želio smiriti niti dati dokumente pa smo uporabili sredstva prisile nad njim, rekao je jedan policajac.

Isto je opisao i drugi policajac otkrivši još da mu je zaštitar s parkirališta, kad im se obratio za pomoć, rekao da "vozač crnog Mercedesa njemačkih oznaka vozilom divlja po parkiralištu i da nije postupio po uputama redarske službe".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 11:48