UHIĆEN JE

Pijani državljanin Litve bez vozačke dozvole sletio s ceste i na 2 sata blokirao željeznički promet...

U mjestu Luka na DC 42 39-godišnji Litvanac sa 1,65 promila izazvao sudar zbog nepropisne i neprilagođene brzine

Policija, Ilustrativna fotografija 

 Vlado Kos/Cropix

Pijani državljanin Litve izazvao je prometnu nesreću i na dva sata blokirao željeznički promet na relaciji Ogulin - Moravice. Odvijalo se sve to još 7. veljače ove godine kada je oko 17.45 sati na Državnoj cesti 42 u mjestu Luki 39-godišnji Litvanac izazvao sudar. Sjedio je za upravljačem osobnog vozila nacionalnih oznaka Litve te se kretao prema Ogulinu. Kod prijelaza ceste preko željezničke pruge, sletio je s kolnika.

Policija je provedenim očevidom utvrdila da se kretao nepropisnom i neprilagođenom brzinom kada je u nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad vozilom i sletio izvan ceste gdje je potom udario u kameni nasip pored željezničke pruge Zagreb - Rijeka.

- Zbog toga je od 17,50 do 19,50 sati bio obustavljen sav željeznički promet na dionici Ogulin - Moravice. Vozač je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako kod sebe nije imao vozačku dozvolu niti putnu ispravu, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,65 promila. Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenja navedenih prekršaja, po završetku postupanja osumnjičeni 39-godišnjak je jučer doveden nadležnom prekršajnom sudcu koji mu je donio presudu u skladu s važećim zakonskim propisima, odnosno prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Osim toga je i sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o strancima - kažu iz PU primorsko-goranske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:41