OVO JE PRIVEDENI VOZAČ

‘Pijani divljak punom se brzinom zabio u dječaka iz Siska. A kasnije se držao za glavu i nešto mrmljao...‘

Nakon što je prenoćio u policijskoj postaji do otrježnjenja, osumnjičeni vozač Siniša Š. (36) je podvrgnut kriminalističkom istraživanju

Vozača (36) koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 17-godišnji Sven Ovanin priveli su u Županijsko državno odvjetništvo

 Nikola Cutuk/Pixsell

Dok se obitelj, prijatelji i poznanici spremaju za posljednji ispraćaj 17-godišnjeg Svena O., vratara lokalnog nogometnog kluba ŠNK Frankopan, koji je preksinoć navečer izgubio život u sisačkom Galdovu kada je na njega naletio pijani vozač, sisačka policija privela je kraju istraživanje nad osumnjičenim Sinišom Š. (36) iz Popovače, također osobom iz nogometnog miljea.

Nakon što je prenoćio u policijskoj postaji i nakon što su ishlapile iz njega alkoholne pare, točnije 1,62 promila, osumnjičeni vozač je podvrgnut kriminalističkom istraživanju nakon kojeg je zaradio kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom te je predan pritvorskom nadzorniku.

Iduće na potezu je sisačko tužiteljstvo koje će vozača, koji je svojom nepromišljenom i neprimjerenom vožnjom ugasio jedan mladi život, danas ispitati te potom odlučiti hoće li za njega zatražiti od suca istrage Županijskog suda u Sisku određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora ili će mu biti određene mjere kojih će se morati pridržavati. Siniša je na odvjetništvo doveden ujutro, a bio je pognute glave u pratnji policajaca, odjeven u crno-plavu sportsku trenirku.

U Sisku je i dalje glavna vijest posljedica te nesreće zbog koje je očevid na mjestu tuge u Galdovačkoj ulici kod Perkovićeve u Sisku potrajao punih pet sati, gotovo do tri sata ujutro.

Tu kobnu večer oko 22.15 sati doslovno smrti u oči gledao je Bojan B., a čija je 49-godišnja supruga, kao suputnica, u nastalom prometnom hororu zadobila lakše ozljede.

- Šta pijana budala uradi, katastrofa! Da, u drugom autu koji je sudjelovao u nesreći su bili moj sin, snaha i starije unuče. Inače, žive u Njemačkoj, a tu su došli na odmor i obići familiju. Sinoć su bili u gradu, kod ujaka u posjeti. Sin je vozio auto i gledao kako taj pijani divljak, velikom brzinom dolazi tom mopedisti odostraga. Punom se brzinom zabio u njega i puf... pa je taj nesretni dečko odletio na jednu stranu, a moped točno na šajbu auta moga sina pa mi je ozlijeđena snaha. Zamislite tu jezu kad shvatite da se auto približava velikom brzinom i da nemate vremena ukazati ostalima da stiže jer su u pitanju sekunde. Osjetite nemoć i paniku - kaže za Jutarnji list otac muškarca koji se, kao kolateralna žrtva s obitelji, našao u žiži nesreće.

Susjed, pak, iz ulice kad je čuo stravični udarac te krši i lom, izašao je na kolnik.

- Vidio sam vozača auta na koji je odbačen moped kako u totalnom šoku zove Hitnu i policiju. Objašnjavao je gdje se nalazi, da je sudar, da je netko odletio s motora. Policija i Hitna su brzo došli, a vozač koji je skrivio nesreću se držao za glavu i nešto mrmljao očito prestravljen time što je napravio. Ozlijeđenom dečku nažalost uopće nije bilo spasa, brzo je izdahnuo. Netko je samo rekao u jednom trenutku ‘žao mi je, ne ide‘ da bi potom policajac rekao ‘idem ga prekriti‘ - emotivno je kazao susjed iz Galdovečke ulice. Dodao je i da je policajcima bilo vrlo teško na tom očevidu jer je pred njima bio najteži zadatak - priopćiti majci da je izgubila dijete.

O pokojnom, pak, srednjoškolcu imaju samo riječi hvale te dodaju da je, zahvaljujući obiteljskom odgoju i skromnosti u kojoj je odrastao, trudio se živjeti po pravilima. I doista, Sven O. je i te zadnje trenutke svog života, nakon večernjeg izlaska, prilikom skretanja u ulicu u kojoj stanuje, sa upaljenim lijevim žmigavcem na motoru, bio zaustavljen na kolniku kako bi propustio vozilo s prednošću prolaska koje je dolazilo iz suprotnog smjera. Imao je uredno položen vozački ispit za tu kategoriju mopeda i nosio je zaštitnu kacigu.

Kakvu god kaznu nadležni sud bude izrekao osumnjičenom vozaču, neće biti apsolutno nikakva utjeha majci poginulog kojoj je nakon smrti supruga, "njezin Sven bio jedini smisao života".

Kolege o vozaču: ‘Nevjerojatno, nikada nije bio problematičan‘

Vijest da je upravo Siniša. Š. svojom vožnjom pod utjecajem alkohola usmrtio mladog i perspektivnog 17-godišnjeg Svena šokirala je sisačko nogometni svijet. Naime, i on je dugogodišnji nogometaš, a da tragična ironija bude veća, neke od prvih nogometnih koraka i on je proveo upravo u klubu Frankopan Galdovo, u čije je seniore kao vratar nedavno ušao talentirani tinejdžer. Kasnije je igrao za Sokol iz Velike Ludine čiji nam je predsjednik Dejan Faltis rekao da ne može vjerovati.

- Nikada s njime nije bilo nikakvih problema. Sportaš je, nije bio problematičan, nije imao sukoba sa zakonom. Stvarno smo u šoku da je upravo on to učinio. Ne znam što mu se dogodilo. Tragedija je tim veća jer je iza sebe ostavio troje djece. Otac mu je poznat u ovom kraju kao vozač autobusa, brat je također dobar dečko, svi su poznati kao vrijedna i marljiva, poštena obitelj. Ovo je strašno - kazao nam je Faltis.

Svi naši sugovornici kažu kako su svjesni da je "sada malo glupo" pričati o Siniši sve najbolje, s obzirom na to što je učinio. No, ističu, nikada nije bio "pijanac i što sve sad ne govore o njemu" a kobne se noći, izgleda, opustio i odlučio sjesti za volan ne razmišljajući do kakvog bi stravičnog ishoda moglo doći. (Tomislav Kukec)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 01:04