DRAMA U VINOGRADSKOJ

Pijan divljao na hitnom prijemu, prijetio nožem: ‘Ne prilazite mi. Sam ću si krv izvaditi‘

- Cijelo vrijeme nož je držao u ruci te sam ga nakon nekog vremena uspjela smiriti, prisjeća se doktorica

Hitni prijem u KBC Sestre Milosrdnice

 Dragan Matic/Cropix

"Ne prilazite mi! Sam ću si izvaditi krv!" - urlao je iz petnih žila u gluho doba noći u ambulanti hitnog prijema zagrebačkog KBC Sestre Milosrdnice Zagrepčanin M.T. (55).

Pritom je iz hlača izvadio kuhinjski nož s drvenom drškom dužine oštrice 20 cm i time zastrašivao prisutnu doktoricu i medicinskog tehničara. U bolnicu je oko 2 sata ujutro dovezen zbog visokog stupnja alkoholiziranosti te je utvrđeno da je u krvi imao dva promila. Njegovi nepromišljeni potezi pod utjecajem alkoholnih para stajali su ga u konačnici prekršajne prijave.

S obzirom na to da je "nosio oružje dok je u krvi imao iznad 0,5g/kg alkohola ogriješio se o čl. 29. st. 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana". Prekršajni sud u Zagrebu ga je na kraju i kaznio s 4000 kuna koje mora uplatiti u državni proračun unutar mjesec dana od pravomoćnosti presude. Mora nadoknaditi i 200 kuna sudskih troškova, a i ostao je bez noža radi opće sigurnosti.

- Tu noć sam bila dežurni liječnik u psihijatrijskoj ambulanti kada je kolima Hitne pomoći dovezen 55-godišnjak. Bio je vidno pijan, a utvrđeno je to i alkometrom. Prilikom obrade, kada smo mu priopćili da će mu se vaditi krv, reagirao je tako da je iz hlača izvadio nož te meni i tehničaru govorio: 'Ne prilazite mi, sam ću si izvaditi krv'. Cijelo vrijeme nož je držao u ruci te sam ga nakon nekog vremena uspjela smiriti, a medicinski tehničar je pozvao zaštitare i policiju – prisjetila se doktorica iz KBC Sestre Milosrdnice.

Muškarac koji si je sam odlučno poželio vaditi krv od ranije je poznat policiji zbog remećenja javnog reda i mira, a zbog čega je već i osuđivan. U ovom postupku sud ga, međutim, nije vidio jer mu pozivi nisu uspjeli biti uručeni niti ga je policija uspijevala pronaći na adresi na kojoj je prijavljen pa je osuđen bez da je ispričao svoju stranu priče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:35