NAPAD KOD SESVETA

Pas od 70 kg ugrizao dijete za lice, vlasnik u šoku: ‘Imam kamere na kući, evo prave istine‘

Ja sam odmah reagirao i priskočio u pomoć, bilo je krvi, dječaka sam uzeo i tješio - priča S.J.

Oštar pas (ilustracija)

 Madphotos/Alamy/Alamy/Profimedia/Madphotos/alamy/alamy/profimedia

Kad se jednom ulicom u sesvetskom Brestju danas oko 13.20 sati prolomio dječji plač, malo je reći da su svjedok događaja a potom i obitelj ozljeđenog dječačića vrtićke dobi, ostali užasnuti. Vrlo brzo je u ulicu pristigla Hitna pomoć a potom i policija, a pas mješanac Riki te njegov vlasnik S.J. trenutno su predmetom kriminalističkog istraživanja i policijskog očevida jer jedno je nesporno - pas star godinu i pol s urednim papirima je ugrizao dijete za lice, točnije za usnicu!

U totalnom šoku vlasnik psa ispričao je za Jutarnji trenutke nemilog događaja.

-Totalno sam šokiran kad sam to vidio. Dječačić je moj susjed preko puta i posljednja dva tjedna se u mom dvorištu igra s mojim Rikijem. Riječ je o psu mješancu od 70-ak kilograma kojem je majka ptičar a otac nepoznate pasmine. Bio sam na dva metra od njih. A maleni je susjed, kao i svakoga dana, došao u moje dvorište igrati se sa psom. Pas je ležao opušteno na leđima i mahao repom, a dijete se u jednom trenutku na trbuh psa bacilo potrbuške. Valjda od boli koja ga je snašla Riki je reagirao instinktivno tako što je ugrizao dječaka za usnu i odgrizao dio. I nije dalje grizao jer to nije nasilan pas. Ja sam odmah reagirao i priskočio u pomoć, bilo je krvi, dječaka sam uzeo i tješio te zvao Hitnu koja je vrlo brzo došla - kaze za Jutarnji S.J. koji navodi i da se dječačić intenzivno igra sa njegovim psom posljednja dva tjedna ali pod njegovim nadzorom.

Prijateljstvo je krenulo, dodaje, prije tri mjeseca kad je psa udomio iz jednog skloništa u Livnu. Tad su se upoznali i oboje su stekli međusobno povjerenje, dodaje.

- Imam kamere na kući pa je sreća sve i snimljeno te potkrepljuje ovo što govorim. Pas je dobroćudan, nimalo agresivan, voli djecu, ali vjerujem doista da je zbog boli reagirao tako nakon što je dijete na njega skočilo. Pa dječak ga je čak i jahao. Nadam se da će se moj mali susjed brzo oporaviti i doći kući bez ikakvih posljedica - nada se S.J. ni sam svjestan još posljedica koje za sobom, obično, povlače ovakvi događaji protiv vlasnika pasa.

Na upit je li pas uredno cijepljen, ističe da je i da je policiji na očevidu dao dokumentaciju.

I dok iz bolnice čekaju izvješće o zdravstvenom stanju mališana i težini ozljeda, iz PU zagrebačke kažu da je u tijeku istraživanje kako bi se rasvijetlile sve okolnosti koje su dovele do tragedije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:55