NA HVARU I KOD SINJA

Palili korov, izazvali dva velika požara

Raslina, Sibenik, 190813.Vatrogasci su lokalizirali pozar kod mjesta Raslina u gustom i krsevitom terenu.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX

JELSA - Dvojica muškaraca izazvali su požare na Hvaru i Blatu na Cetini nakon što su u subotu palili korov i tako zapalili više od dva hektra niskog raslinja, vinove loze i maslina, izvijestila je u nedjelju splitska policija koja je protiv obojice podnijela optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Oko 13,30 sati u blizini Jelse na Hvaru 60-godišnjak u polju spaljivao je korov, a vatru je vjetar rasplamsao i proširio na neobrađenu površinu obraslu niskim raslinjem i korovom. Izgorjela su dva hektra niskog raslinja i nekoliko čokota vinove loze.

Nešto kasnije, u 14,15 sati u mjestu Blato na Cetini, nedaleko od Sinja, buknuo je požar na zemljištu 54-godišnjaka dok je spaljivao korov. Vatra se proširila kada je zapuhao jak vjetar. Požar je ugašen u 15.35 sati, a opožarena površina je oko tri tisuće kvadrata zapuštenog zemljišta, te nekoliko neobrađenih i zapuštenih maslina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:29