DOLIJALI NAKON 13 MJESECI

Pali razbojnici iz Vukovara: Opljačkali 21 kladionicu, a potom trošili na klađenje

 Vlado Kos / Cropix

OSIJEK - Nakon punih 13 mjeseci tijekom kojih su opljačkali 21 kladionicu i odnijeli ukupni plijen od preko 150 tisuća kuna, pao je razbojnički tandem iz jednog sela nedaleko od Vukovara.

Ulazili su u kladionice kada bi u njima bile samo zaposlenice, na početku ili pred kraj radnog vremena, mlađi u dobi od 23 godine obično je držao stražu, dok je stariji - 27-godišnjak uz prijetnju pištoljem od zaposlenica kladionica tražio novce, koje su odmah potom trošili, između ostalog i na klađenje, o čemu svjedoče i tiketi kladionica koji su kod njih pronađeni tijekom uhićenja.

- Dolazili su odjeveni u crne jakne s kapuljačama na glavi. Nisu bili potpuno maskirani, ali nam je svejedno bilo dosta teško identificirati ih i otkriti, jer niti jedan od njih nikada do sada nije evidentiran u našim dosjeima, a živjeli su jednom manjem mjestu. Policijski kriminalisti i analitičari u ovom su slučaju odradili sjajan posao i ja ću predložiti ravnatelju i ministru policije da ih se nagradi za otkrivanje počinitelja ovih razbojništava - izjavio je Željko Prša, načelnik PU Osječko-baranjske, koja je u koordinaciji s kolegama iz Vukovara, Slavonskog Broda i Zagreba vodila ovu istragu.

Naime, pljačkaši su operirali upravo po ovim gradovima, pri čemu su na osječkom području opljačkali sedam kladionica, na vukovarskom tri, brodskom dvije te na zagrebačkom devet kladionica.

- Prva pljačka bila im je 29. travnja 2010., a posljednja 28. svibnja 2011. Od te zadnje pljačke kod njih je pronađeno 1.200 kuna - rekao je načelnik Odjela općeg kriminaliteta Tomislav Gall, dodavši da ovom tandemu prijeti kazna zatvora u trajanju od 3 do 12 godina.

- Nadamo se da će suđenje biti brzo i efikasno - poručio je načelnik Prša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 21:52