ZAGREB I RIJEKA

Pala petorica dilera, policija ih motrila više mjeseci: Oduzeli im drogu, oružje, opremu za vaganje...

Uhićena petorica muškaraca je predana pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela
Policija je prilikom pretrage stanova pronašla drogu, digitalnu vagu, oružje...
 PU Zagrebačka

Zagrebačka policija u suradnji sa riječkim i splitskim kolegama dovršila je opsežno kriminalističko istraživanje koje je obuhvatilo pet osoba, a pritom je od njih oduzeto 221,41 grama kokaina, 192,6 grama heroina,10,2 grama amfetamina,18,1 grama konoplje tipa droga, prerađeni pištolj marke „Sig sauer“ 9 mm, s pripadajućim spremnikom i 43 komada streljiva kalibra 9 mm, punilo 50,47 grama, plinski pištolj marke „Rohm“, call. 9 mm, oprema za pripremanje i pakiranje droge (četiri digitalne vage za precizno mjerenje težine, električni mikser, mlinac za kavu, više komada plastičnih vrećica i drugo), veći novčani iznos, 15 mobilnih telefona, veće količine provalničkog alata (pajseri različitih dimenzija, više odvijača različitih veličina, tri GPS uređaja).

Uhićena petorica muškaraca u dobi od 49, 48, 21, 42 i 47 godina je predana pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama kao i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Djelatnici Službe kriminaliteta droga su jučer tijekom dana na području PU zagrebačke uhitili četiri osobe, a jednu na području PU primorsko-goranske. Ujedno je obavljeno i više pretraga domova i vozila koje je petorka koristila za biznis.

image
PU Zagrebačka
image
PU Zagrebačka

- Sumnja se da je prvoosumnjičeni 49-godišnjak protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga od početka 2021. godine do 1. rujna 2021. godine, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje prodaje nabavljao veće količine kokaina i heroina koji je skrivao, vagao i prepakiravao u podrumskoj prostoriji u sklopu zgrade na području Črnomerca. Navedenu drogu je potom neovlašteno dalje prodavao drugim preprodavačima droge i krajnjim konzumentima na području grada Zagreba i okolice te gradova Rijeke, Vrbovskog i Hvara. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, obavljena je pretraga podrumske prostorije kojom prilikom je pronađeno 120,1 grama kokaina, 6,3 grama konoplje tipa droga, digitalna vaga za precizno mjerenje težine, pribor za pripremanje i pakiranje droge (gumene rukavice, plastične vrećice, električni mikser, posude i dr.) veće količine provalničkog alata (pajseri različitih dimenzija, više odvijača različitih veličina, tri GPS uređaja), podkapa, 43 komada pištoljskog streljiva call. 9 mm, prerađeni pištolj marke „Sig sauer“, osam mobitela te određeni novčani iznos - otkrivaju iz zagrebačke policije. Dodaju i da su prvoosumnjičeni i trećeosumnjičeni zajedno od početka 2021. do 1. rujna 2021. godine na za sada neutvrđen način, a radi daljnje prodaje surađivali. Prvoosumnjičeni je nabavljao veće količine kokaina i heroina koji je predavao trećeosumnjičenom koji ga je, pak, potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u kojem neprijavljeno boravi na Trnju. Trećeosumnjičeni je dalje kontinuirano neovlašteno prodavao kokain na području grada Zagreba i okolice na način da bi temeljem samostalnih prethodnih dogovora ili prema uputama prvoosumnjičenog prodavao kokain kupcima konzumentima, da bi potom dio novca stečenog neovlaštenom prodajom droge predavao prvoosumnjičenom, a dio novca zadržavao za sebe.

image
PU Zagrebačka
image
PU Zagrebačka

Pretragom tog stana u kojem neprijavljeno boravi, temeljem sudskog naloga policija je pronašla dva prozirna paketića s tragovima kokaina, 4,75 grama kokaina, 1,1 grama konoplje tipa droga te digitalnu vagu za precizno mjerenje težine s tragovima kokaina.

- Sumnja se da su prvoosumnjičeni i četvrtoosumnjičeni zajedno počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ na način da je prvoosumnjičeni unazad devet mjeseci, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje prodaje nabavljao veće količine kokaina i heroina koji je dalje neovlašteno prodavao četvrtoosumnjičenom, koji je prema njegovim uputama, dalje predavao kokain njegovim kupcima konzumentima ili bi posredovao u kupoprodaji kokaina između prvoosumnjičenog i kupaca konzumenata.

Nadalje, sumnja se da je drugoosumnjičeni sam počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ na način da je od početka 2021. do 1. rujna 2021. godine na za sada neutvrđen način, a radi daljnje prodaje nabavljao veće količine kokaina koji je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u kojem boravi na području Maksimira te potom neovlašteno prodavao drugim preprodavačima droge i krajnjim konzumentima na području grada Zagreba - otkirivaju još iz PU zagrebačke. Pretragom tog stana kojeg koristi drugoosumnjičeni, policajci su pronašli 8,0 grama kokaina, dva mobitela, plinski pištolj marke „Rohm“ call. 9 mm, potkapu s prorezom za oči, crno-bijelu ski masku za lice, periku te određeni novčani iznos.

Sumnja se da je petoosumnjičeni od početka 2021. do 1. rujna 2021. godine od prvoosumnjičenog, a radi daljnje prodaje nabavljao veće količine heroina koji je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u kojem boravi u Rijeci, nakon čega ga je dalje kontinuirano neovlašteno prodavao na području Rijeke.

image
PU Zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 10:18