STRAH

PALA ČETIRI SLAVONSKA KLAUNA 'Ispuštali su neartikulirane glasne zvukove po Donjem Miholjcu' DJECA PRESTRAVLJENA 'Ganjale su ih jezive utvare'

Ilustracija
 Brendan McDermid / REUTERS

Zbog narušavanja javnog reda i mira u Beničancima kod Donjeg Miholjca četiri “šaljiva” klauna dobit će prekršajne prijave, piše Glas Slavonije.

- Tri maloljetnika i 23-godišnjak maskirani u klaunove ispuštali su neartikulirane glasne zvukove po mjestu i tako uznemiravali mještane. Policija ih je zatekla u selu i, kada su upitani zašto su se maskirali, rekli su da su se samo htjeli našaliti - kazao je Vlado Krznarić, policijski službenik iz Odjela za analitiku i informiranje Policijske uprave osječko-baranjske, piše Glas Slavonije.

Kako je objasnio Krznarić, u posljednjih desetak dana u PU osječko-baranjsku stiglo je desetak dojava o pojavi tzv. strašnih klaunova, a jedino je ova dojava iz Beničanaca rezultirala time da su “šaljivci” i uhvaćeni. Ostalih devet prijava nije urodilo nikakvim hvatanjima klaunova, niti je potvrđeno da su se zaista i pojavili.

S druge strane, medijima su se javljali građani koji su se susretali s osobama maskiranima u klaunove pa je tako jedna Osječanka prepričala je i susret svoga 13-godišnjeg sina i njegova 14-godišnjeg prijatelja s klaunom, koji je trčao za djecom na području Uskih njiva u Osijeku. Poslije Slavonije, djeca su počela "viđati" klaunove i po ostalim dijelovima Hrvatske.

Na kraju se o "pošasti" klaunova oglasio i MUP s pozivom građanima da se odmah obrate policiji ako ih klaunovi uznemiravaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:24