DIVLJI ZAPAD

Ozlijeđena dva školarca u Zagrebu: ‘Djeca se međusobno propucavaju, a sve se stavlja pod tepih. Zna se tko su i čiji su‘

Ozlijeđena su dva školarca zbog kojih je na kraju intervenirala osim policije i Hitna pomoć

Ilustracija

 Zeljko Puhovski/Cropix

- Kada ćemo prestati živjeti kao na Divljem zapadu? Djeca se međusobno propucavaju i sve se stavlja pod tepih jer se zna tko su i čiji su - negoduju s vidnom dozom straha stanovnici dijela zagrebačkog Petruševca koji žive u neposrednoj blizini Osnovne škole Žitnjak gdje je sinoć došlo do neobičnog incidenta između troje maloljetnih osoba. Rezime sukoba u kojem su doslovno frcale plastične kuglice iz pištolja su dva ozlijeđena školarca zbog kojih je na kraju intervenirala osim policije i Hitna pomoć.

Iz PU zagrebačke su na potvrdili postupanje navodeći da su o svemu obavijestili nadležno državno odvjetništvo.

- Jučer oko 18.30 sati na ulici u Petruševcu došlo je do ozljeđivanja dvoje maloljetnika plastičnim kuglicama ispucanim najvjerojatnije iz nekog pištolja. Maloljetne osobe zadobile su lakše ozljede i liječnička pomoć im je pružena u KBC Zagreb - kažu iz zagrebačke policije.

Neki od ogorčenih roditelja čija djeca u zoni škole često prolaze kažu nam da su o svemu upoznati i unutar škole. Navode i da je ravnateljica cijelu situaciju pokušavala smiriti jer se inicijalno nije znalo, napominju roditelji, je li do pucnjave došlo unutar školskog dvorišta ili izvan.

- Samo je nastala neka cika nakon što se prethodno skupina dječaka svađala. Nije to odmah izgledalo kao neki sukob već kao glasna dječja igra i pripetavanje s pameću. Iskreno, mislio sam da su petarde počeli bacati, ali kad smo vidjeli policiju i Hitnu, zabrinuli smo se ozbiljno - kaže za Jutarnji list jedna mještanka Petruševca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:41