SMRT MLADOG DAVORA

‘Ovo nam je najgori Praznik rada. Strah nas je i pomisliti što će biti kada njegov otac sazna...‘

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila rano jutros nadomak Hrastovca poginuo je mladi vatrogasac

Davor Čleković

 Privatni Album, Jvp Garešnica/

Vatrogasci su oni koji izlaze na teren u najtežim situacijama. Pomažu unesrećenima u požaru, rješavaju tehničke intervencije, spašavaju u poplavi i potresu, a gotovo su uvijek i na najtežim prometnim nesrećama.

Garešnička Javna vatrogasna postrojba dobila je jedan takav poziv u srijedu, na Praznik rada, nešto iza 6 sati.

Stravična tragedija

- U ranim jutarnjima satima osobni automobil sletio je s kolnika u Hrastovcu pri čemu je vozač smrtno stradao - glasila je dojava, piše mojportal.

Kao i uvijek, brzinom munje navikli su šljemove, utrčali u vozila, upalili sirene i rotirke i odjurili na mjesto stravične tragedije. Dogodilo se ono od čega strahuje svatko tko radi u žurnim i interventnim službama. Na mjestu nesreće zatekli su mrtvo tijelo svog kolege Davora Člekovića, dečka koji je krajem ove godine trebao napuniti dvadesetu. Mladog vatrogasca koji je za dva dana, u petak, trebao dobiti zvanje i uniformu u povodu Dana vatrogastva. Mladića pred kojim je bio život.

image

Davor Čleković

Mojportal.hr/

Tuga za Davorom u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Garešnica pregolema je.

- Ovo nam je najgori Praznik rada. U požeško-slavonskoj postrojbi iznenada nam je preminuo vatrogasac od 41 godinu, a onda i ovo. Bio je to mlad, uzoran dečko. Kao vatrogasac bio je član DVD-a Dišnik. Upravo je uz još tridesetak mladića položio tečaj za profesionalnog vatrogasca. Nabavili smo diplomu, uniformu, sve... Sada to nemamo kome uručiti - priča za mojportal zapovjednik JVP Garešnica Tomislav Kunješić. Kolege iz garešničke postrojbe od njega su se oprostili i dirljivom porukom na društvenoj mreži Facebook, gdje mnogi šalju izraze sućuti.

Tuga je zavladala i Dišnikom, naseljem na ulazu u Garešnicu.

"Bio je prekrasan"

- Kako ga ne bi znali, svi su ga poznavali. Bio je nogometaš, vatrogasac, uzoran dečko. Otac mu radi u Njemačkoj. Ne znam je li uopće bio u Hrvatskoj kad se ovo dogodilo. Strah me i zamisliti kako će mu biti kad sazna što se dogodilo. Zajedno su živjeli nakon što su se majka i on razveli. Dečko je bio prekrasan, izuzetno pristojan, normalan. Svi su ga znali, a on je svakoga pozdravljao - govori nam susjed Člekovićevih.

Policija je provela detaljan očevid, a istraživanje svih uzroka ove nesreće još traje. Prema prvim informacijama nesreća se dogodila na cesti u Hrastovcu koja od Garešnice vodi ka Daruvaru.

image

Davor Čleković

Mojportal.hr/

- 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka i izlaskom iz Hrastovca u pravcu Garešnice uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio u desni putni jarak gdje se nastavio nekontrolirano kretati i uslijed zanošenja došlo je do višestrukog prevrtanja vozila - kažu iz bjelovarsko-bilogorske policije.

Očevici kažu kako su odmah stigle sve žurne službe, od njegovih vatrogasaca do hitne, policije... Na žalost, nije mu bilo spasa, liječnici su mogli samo konstatirati njegovu smrt.

U vozilu bio sam

Očevidom je rukovodilo Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru. Oni za sad nemaju službenih informacija koje bi mogli objaviti. Od očevidaca neslužbeno doznajemo kako je mladić u vozilu bio sam. Nije bilo tragova kočenja niti je u nesreću uključeno drugo vozilo, što indicira da je poginulom mladiću pozlilo ili je zaspao tijekom vožnje. To je jedno od pitanja na koje će odgovor dati obdukcija njegovog tijela

Neslužbeno doznajemo kako na cesti nisu pronađeni nikakvi tragovi kočenja. Vozilo je sletjelo s ceste i prevrnulo se, a mladić je na mjestu smrtno stradao. Stradao je samo nekoliko kilometara od svoje kuće.

Detalje će, nakon provedene istrage, objaviti Općinsko državno odvjetništvo. Do tada ostaje tuga za još jednim izgubljenim mladim životom na prometnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 12:10