SKANDAL U KARLOVCU

OVO JE POLICAJAC POHOTNIK Traži seks za oprost kazne, a bio je uhićen i zbog silovanja

Darko B. prvi put je uhapšen prije 7 godina, ali je nastavio raditi u policiji. ‘To nije bilo silovanje, nego milovanje’, rekao je sucu

Karlovački prometni policajci provodili su u noći sa subote na nedjelju, kako oni to zovu, preventivno-represivnu akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola ili droga. Prekontrolirali su i alkotestirali čak 222 vozača, a kod 26 utvrdili koncentraciju alkohola veću od dopuštene.

Sproveden u pritvor

- Djevojka čiji je identitet javnosti nepoznat jedna je od zaustavljenih. Vraćala se iz jedne dugoreške diskoteke. Zaustavio ju je Darko B., 43-godišnji policajac kojemu je odora često služila za upucavanje djevojkama, a one uhvaćene u nekom prekršaju bile su mu omiljena meta. Kolega koji je te večeri bio s njim u smjeni vjerojatno je znao što Darko smjera, ali nije reagirao, kao što nitko nije reagirao na njegove prostačke ispade prema vozačicama u prijašnjim slučajevima. A svi su znali sve - izjavio je Darkov kolega.

Ovaj put naletio je na djevojku koja je odlučila sve prijaviti. Dogodilo se to u nedjelju, a sutradan je Darko B. uhićen i pritvoren zbog sumnje da je počinio kazneno djelo bludne radnje. Optužila ga je da je tražio seks u zamjenu za oprost kazne. Je li se čin i dogodio za sada je također nepoznato, a više će se o svemu znati nakon istrage.

Karlovačka policija objavila je, naime, da je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je njihov službenik 13. listopada u vrijeme obavljanja službe na području Duge Rese bludničio nad hrvatskom državljankom. Navode da je osumnjičeni jučer uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku te će do završetka postupka biti udaljen iz službe. Bludna radnja odnosi se na kazneno djelo u slučajevima kada nije došlo do spolnog odnošaja bez pristanka, silovanja, odnosno kaznenog djela protiv spolne slobode, pa čak ni pokušaj tih djela, ali je počinjen blud, kao blaži oblik, te je za to predviđena kazna od jedne do tri godine zatvora.

Nije osuđen

Darku B. ovo nije prvi put da se našao na stranicama crne kronike: kolege kriminalistički policajci uhitili su ga i prije sedam godina. Tada se pred istražnim sucem morao suočiti s optužbama bivše ljubavnice, tada 28-godišnjakinje, da ju je silovao. Ta prijava nikad nije dobila sudski pravorijek te policajac nikad nije osuđen za kazneno djelo za koje je prijavljen. I ovaj slučaj dogodio se jedne subotnje noći. Ljubavnica, s kojom je dvije godine bio u vezi, prijavila ga je da ju je silovao u Renaultu Cliju u mjestu Malići.

Policajac Darko na sudu je ispričao kako mu ljubavnica nije željela pokazati SMS poruku koja joj je upravo bila stigla pa je ljubomoran posumnjao da ima drugoga.

Posvađali su se, on ju je počepo dirati po tijelu, a ona mu zaprijetila da će vidjeti svoje te da će ga prijaviti zbog silovanja. Istražnom sucu izjavio je da nije bila riječ o silovanju, već o intimnom milovanju.

Pokušaj silovanja

- Ako je to bilo silovanje, onda sam je silovao pune dvije godine, koliko smo u vezi - rekao je pred sucem Darko B. Iza Malića se djevojka dovezla pred njegovu policijsku postaju i ostvarila prijetnje.

Darko je odmah uhićen, ali je nakon saslušanja pušten na slobodu. Bilo mu je zabranjeno kontaktirati s oštećenom te joj se nije smio približiti na manje od sto metara. Oduzeto mu je službeno oružje i bio je suspendiran.

Nakon ginekološkog pregleda djevojke i pregleda odjeće djevojke i osumnjičenika, istražitelji su zaključili da bi se moglo raditi samo o pokušaju silovanja.

Policajac Darko B. vraćen je u službu te je sve do prošle subote kontrolirao promet na području Duge Rese i vrebao vozače, pogotovo vozačice, koje bi počinile prometni prekršaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:45