ISTRAGA PROTIV BRANITELJA

Otkriveno zašto je uhićen drugi čovjek koji je vrijeđao Plenkovića, pogledajte što je napisao

Prekršajni sud obojicu ih je ispitao, te nakon toga pustio da se brane sa slobode

Andrej Plenković, optužni prijedlog

 Niksa Stipanicev/Cropix

'Udri munjo, pukni grome… zar i ti pavijanu s Frkom nijesi u Ukrajini', komentirao je na Facebooku 49-godišnji Zadranin i branitelj Hrvoje Vrkić, referirajući se na Plenkovićevu izjavu da će 'Hrvatska reagirati jasno i odlučno ako Rusija napadne Ukrajinu'.

Zbog njegovog komentara ga je u subotu privela zadarska policija, piše Antena Zadar.

On je na kriminalističkom istraživanju završio zajedno sa 72-godišnjim Mladenom Ćustićem, čiji im je komentar s Facebooka o dolasku premijera Andreja Plenkovića i njegove delegacije u Zadarsku županiju u povodu obilježavanja godišnjice akcije Maslenica policiji također bio sporan.

Podsjetimo, 72-godišnji Ćustić ispod najave o premijerovom posjetu Maslenici i odavanju počasti poginulim braniteljima na Facebook stranici Kalelarga Zadar napisao: “Triba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik”.

Oba komentatora privedena su te je protiv njih podignut optužni prijedlog zbog narušavanja reda i mira 'vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića'.

Policija je od prekršajnog suda tražila da obojicu komentatora zadrži u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja nedjela.

Prekršajni sud obojicu ih je ispitao, te nakon toga pustio da se brane sa slobode.

Vrkić, inače ratni vojni invalid, kaže kako je u šoku te kako je u policijskoj postaji proveo osam sati.

- Policija u civilu mi je došla pred kuću, nisam znao o čemu se radi. Od tada ne jedem ni ne pijem, narušeno i je zdravlje koje ionako nije dobro. U životu nisam ni prekršajno ni kazneno prijavljen, rekao je Vrkić ističući da je pripadnik 4. gardijske brigade, sudjelovao u akciji Maslenica te da je peterostruko odlikovan u Domovinskom ratu.

- Nije u redu slati tuđu djecu u ratove, a kad je trebal njega nije bilo. Želio bih da Hrvatska bude mirnija zemlja, da ljudi ne bježe odavde. Ljudi, nemojte se bojati, ne smijemo živjeti u diktaturi, poručio je Vrkić, piše Antena Zadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:49