TEŠKA NESREĆA

Otkriveno tko je u Zagrebu udario dijete koje je prelazilo zebru, policija podnijela kaznenu prijavu!

Vozač nije prilagodio brzinu tako da može na vrijeme zaustaviti auto kako bi propustio pješake koji prelaze zebru

Policija, ilustracija

 Cropix

Zbog naleta na dijete koje je u četvrtak ujutro prelazilo pješački prijelaz u novozagrebačkim Dugavama i koje je pritom teško ozlijeđeno, s kaznenom prijavom za izazivanje prometne nesreće s teškim posljedicama suočio se 25-godišnji državljanin Makedonije.

Policija je, naime, provedenim očevidom utvrdila da je Makedonac oko 7.45 sati vozio Renault Clio zagrebačkih oznaka srednjom prometnom trakom za ravno po Vatikanskoj ulici. Dolaskom do križanja s Ulicom Sv. Mateja, nije se pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da može na vrijeme zaustaviti auto kako bi propustio pješake koji prelaze zebru.

- U tom trenutku prošao je pored autobusa koji je bio zaustavljen u desnoj prometnoj traci zbog propuštanja pješaka te je u kočenju i izbjegavanju naleta vozilom skrenuo lijevo u smjeru sjeveroistoka i naletio na dijete pješaka koje je prelazilo navedeni kolnik krećući se obilježenim pješačkim prijelazom - kažu iz PU zagrebačke dodajući kako je dijete vozilom Hitne pomoći prevezeno u KBC Rebro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:15