KRŠ I LOM

Otkriven krivac za kaos kod Karlovca: Izazvao sudar pet vozila, napuhao 1,72 promila!

Jučer se raspolagalo informacijom da je u nesreći sudjelovalo čak pet vozila, no nakon provedenog očevida, ovo su rezultati...

Policijski automobil/Ilustracija

 Vlado Kos/Cropix

Pravi krš i lom koji se jučer oko 18 sati dogodio na Državnoj cesti DC-1 u mjestu Tušilović nedaleko Karlovca, prouzročio je pijani vozač. Kako javlja PU karlovačka u svojem jutrošnjem priopćenju, on je "napuhao" čak 1,72 promila, prouzročio je peterostruki sudar, u kojemu je samo on ozlijeđen, i to lakše. Jučer se raspolagalo informacijom da je u nesreći sudjelovalo čak pet vozila, od čega dva teretna, no nakon provedenog očevida, ovo su rezultati.

- Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,72 g/kg upravljao je 50-godišnjak koji se nije vozilom kretao sredinom obilježene trake te u jednom trenutku prelazi na suprotnu stranu kolnika i vozilom udara u teretni automobil daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak i u dva osobna automobila. Uslijed navedenog teretni automobil je odbačen na suprotnu prometnu traku gdje je udario osobni automobil, a zatim i betonski stup javne rasvjete te je pritom lakše ozlijeđen, javlja policija.

Zbog počinjenih prekršaja 50-godišnji vozač bit će sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, napominju u policiji. Dok se nije raščistio nered na cesti, te sanirao oštećeni stup, prometnica je bila zatvorena za sva vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:47